VORENT 200 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

VORENT 200 mg Film Tabletin içinde bulunan Vorikonazol enfeksiyon oluşturan mantarları tahrip eden ya da gelişmelerini önleyen bir maddedir. VORENT, aspergillusa (bir mantar çeşidi) bağlı genellikle bağışıklığı zayıflamış kişilerde, daha çok akciğer veya parazanal sinüslerde görülen ancak diğer organları da sarabilen hayati tehlikesi yüksek Aspergillus hastalığı; sıklıkla ağız, boğaz, yemek borusu, mide, bağırsak veya vajinada görülen kandida mantarı; normal lökosit düzeyli kan dolaşımında mantar varlığı durumunda ve diğer ilaçlarla tedavide başarısız olunan kemik, deri, yumuşak dokuda ve merkezi sinir sistemi de dahil vücuttaki ağır mantar vakalarında  kullanılmaktadır.

 

VORENT 200 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. VORENT Tablet kullanımı sadece şiddetli derecedeki mantar hastalığı için uygundur.
  2. Bu ilacı içtikten sonra karın ağrısı, bilinç, kaybı, kurdeşen, yüz veya dilde şişlik, solunum yetmezliği geliştiyse acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz.
  3. Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da kalp atımları bozukluğunuz, nöbet hastalığınız, tansiyonunuz düşükse veya organ nakli gerçekleşmişse, midenizde yara var ise, düşük ya da yüksek kalsiyum, potasyum ve magnezyum seviyeleri, gebeliği önleyen ilaç kullanmak, alkol veya madde bağımlılığı, mental bozukluk, kötü huylu tümör durumlarından herhangi biri ya da bir kaçı var ise bu ilaca başlamadan önce bu hususları hekiminizle görüşmelisiniz.
  4. VORENT’in üzerinizde yararlı etkilerinin olup olmadığının anlaşılması açısından belli aralıklarla hekiminiz kan tetkiklerinizi yaptırmanızı, ayrıca karaciğer ve böbrek işlevlerinizi de muayene ettirmenizi isteyecektir. Hekiminizle olan randevularınızı geciktirmeyiniz.
  5. Bu ilacı kullanmanız görmenizde sorunlar oluşturabilir. Eğer VORENT’i 28-30 günden fazla süredir kullanıyorsanız, bir göz hekimine kontrollerinizi yaptırınız.
  6. VORENT‘i kullanma süresi uzadıkça deri kanseri gelişme riski çok düşük bir ihtimalde olsa bu ilacı kullanımınız süresince güneş ışıklarından kesinlikle korunmalısınız. Eğer derinizde güneşe bağlı yanık ve lekelenmeler oluşmaya başladıysa acilen bir cildiye uzmanına  muayene olunuz ve bu ilacı kullandığınız hususunu özellikle belirtiniz.
  7. İlaçtan en iyi faydayı görebilmeniz için VORENT’i  hekimin dediği gibi muntazam bir şekilde aksatmadan uygulamalısınız.  Hekiminiz önermediği sürece ilaç alımını kesmeyiniz.
  8. Hamileyseniz ya da hamile kalmayı düşünüyorsanız veya süt verme dönemlerindeyseniz durumunuz hakkında hekime bilgi vermeden bu ilacı kullanmanız önerilmemektedir.

 

VORENT 200 mg Film Tablet’ in Kullanım Şekli:

 

  1. İlacın her bir tabletini yeteri kadar suyla birlikte,  yemek yemeden minumum 1 saat önce yada yedikten 1 saatlik bir zaman sonra içiniz.
  2. VORENT Tableti hekim reçetede nasıl yazdıysa o şekilde uygulayınız. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerini göz ardı etmeyiniz. Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da bu ilacın kesilmesi gerekiyorsa ilacı kullanmayı ısrarla uzatırsanız başka hastalıklar ortaya çıkabilir ve bu durum sağlığınızı tehdit edici boyutlara varabilir.

 

VORENT 200 mg Film Tablet Yan Etkileri:

 

  1. Kalp atışlarında düzensizlik, göğüs ağrısı (anjina), yüksek ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı, düşük tansiyon, isilik, hepatit, kanlı idrar, istem dışı kasılma, halüsinasyonlar, ajitasyon, bellek bozukluğu gibi VORENT‘in nadiren gözlemlenen yan etkilerinde desteğe ihtiyacınız olabileceği için derhal hekiminizle irtibata geçiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Vorikonazol
İlaç Marka İsmi: VORENT 200 mg Film Tablet

VORENT 200 mg Film Tableti kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

VORENT 200 mg Film Tableti (ilaç prospektüsü)

VORENT 200 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

VORENT 200 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir