URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon

Endikasyon Bilgisi :

URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon, bağırsaktan kolesterol emilimini, karaciğerde kolesterol sentezini ve safraya kolesterol atılımını azaltıcı etkilere sahip Ursodeoksikolik asit adlı etken maddeyi içerir. URSOMED Süspansiyon safra taşlarının eritilmesinde, safra akışının düzenlenmesinde,  safra kanalları ve karaciğer fonksiyonlarının düzeltilmesinde, kolestatik karaciğer hastalığında kullanılmaktadır. Karaciğerin salgıladığı safra sıvısı, safra kanalı aracılığıyla karaciğerin alt tarafındaki safra kesesinde toplanır. Safra sıvısının içeriğinde kolesterol ve çeşitli organik tuzlar vardır. Bunlar birbirleriyle orantısız olduklarında safra taşı oluşmaya başlar. Tedavide taşın ebatı ve hangi kısımda olduğu tetkik edilerek, buna göre bir tedavi yoluna gidilir. Eğer tedavide gecikilirse taşlar, safra kesesinden kanala inip kanalı tıkayarak, tekrarlayan ani ağrılara neden olur. URSOMED Süspansiyon, safra kesesinde taş bulunmasına karşın safra kesesi işlevlerinin devam ettiği kişilerde, çapı 15 mm’den küçük, radyoopak olmayan kolesterol safra taşları ile safra kesesi ameliyatlarından sonra safra kanalında kalan taş parçacıklarının eritilmesinde; karaciğer nakli gerçekleşmiş kişilerde safra akışının düzenlenmesi ve safra taşı oluşmasının engellenmesinde kullanılır. URSOMED Süspansiyon başkaca safra kanallarının işlevini yerine getirememesi neticesinde ortaya çıkan  Dekompanse siroz (karaciğer sirozunun son evresi) hariç, primer biliyer sirozun (PBS)  1. ve 2. evrelerinde bozuk karaciğer işlevleri;  kistik fibroz ile alakalı karaciğer ve safra yolları hastalıkları; hamilelik döneminde hormonal etkilere bağlı safra akışının durması ve azalması sonucu meydana gelen kaşıntı ve karaciğer enzimlerinde artış ile kendini gösteren Gebelik kolestazı denilen karaciğer hastalığını tedavi eden bir ilaçtır.

 

URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. URSOMED Süspansiyonu kullandığınız sürelerde zor soluk alma, kaşıntı, kırmızı döküntüler, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişme, karın ağrısı gibi bir durumda acilen hekiminize haber veriniz.
  2. Hekime danışmadan URSOMED Süspansiyon alımını aniden bırakmayınız ve aksatmadan her gün aynı  saatlerde kullanmaya özen gösteriniz.  Bu ilacı kullanmayı aniden keserseniz karaciğerinizle ilgili ciddi sorunlar  yaşayabilirsiniz,
  3. URSOMED Süspansiyon ile tedavide ilacın üzerinizdeki faydasını öğrenmek için hekiminiz sizden çeşitli tahliller ve testler yaptırmanızı isteyebilir. Hekiminizle olan randevularınızı takip ediniz.
  4. URSOMED Süspansiyon, koletipol, alüminyum, Kolestiramin içeren antiasitlerle birlikte kullanmaktan kaçınınız. Antiasitlerle birlikte kullanıldığında ilacın etkinliğini azaltır.
  5. Bu ilaca başlamadan önce hamilelik şüphesiniz var ise ilacı güvenli kullanmak için çok acil tahlil yaptırmalısınız. URSOMED Süspansiyon kullanırken hamile kalırsanız, acilen hekiminize durumunuzu söyleyiniz.
  6. Hormonal doğum kontrol ilaçları taş oluşma riskini arttırabilir. Bundan dolayı tedaviniz süresince düşük doz östrojenin az olduğu bir doğum kontrol hapı ya da prezervatif, kondom gibi bir yöntemle korunmanız önerilir.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde ilacın zorunlu tıbbi gerekliliği durumunda Süspansiyonun anne ve bebek açısından yarar/zarar oranı hekiminiz tarafından değerlendirilerek, kullanmanızı önerebilir.
  8. Safra kesesinde veya safra kanallarında kısa sürede gelişen iltihaplanma  ya da tıkanıklık var ise; 2 cm den daha büyük taş veya safra kesesinin yarıdan fazlasının taşla kaplanması ya da  iltihaba bağlı bağırsak hastalığınız var ise Süspansiyonu kullanmadan önce hekiminizle bu hususları görüşmelisiniz.

 

URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon’ un Kullanım Şekli:

  1. Midenize verebilecek zararı önlemek için yemeklerle birlikte ya da tok karnına almanız daha uygundur.
  2. Vücut ağırlığı—– ölçek————- doz (ml)
    5-7 kg—————-1/4——————1.25
    8-12 kg————–1/2——————-2.50
    13-18 kg————-3/4 =(1/4+1/2)—3.75
    19-25 kg ————–1 ——————-5.00
    26-35 kg ———–1+1/2 —————-7.50
    36-50 kg————–2——————–10.00
    51-65 kg————-2+1/2—————12.50
    66-80 kg ————-3——————–15.00
    81-100 kg ————4——————–20.00
    100 kg üzerinde —-5——————–25.00 ml olarak alınır. (taşın eritilmesinde)

4-Bu ilacı hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde uygulayınız. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerini gözardı etmeyiniz.Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da bu ilacın bırakılmasını gerektirecek bir durumda devam etmeyi ısrarla uzatırsanız başka hastalıklar ortaya çıkabilir ve sağlığınız bozulabilir.

 

URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon Yan Etkileri:

  1. Sulu dışkı ilacın sık gözlemlenen yan etkisidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Ursodeoksikolik asit
İlaç Marka İsmi: URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon

URSOMED 250 mg/ 5 ml oral Süspansiyon (ilaç prospektüsü)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir