VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (Flakon)

Endikasyon Bilgisi :

VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (Flakon)‘un içerisinde bulunan Vorikonazol, sıklıkla mide, bağırsak, ağız, boğaz, yemek borusu, karaciğer, dalak ya da vajinada ortaya çıkan kandida mantarı; normal lökosit düzeyli kan dolaşımında mantar varlığı durumunda ve diğer ilaçlarla tedavide başarısız olunan kemik, deri, yumuşak dokuda ve merkezi sinir sistemi de dahil vücuttaki şiddetli derecedeki mantar hastalığında; Vorikonazol (VORIKANDIN) başkaca mantar çeşidi aspergillusa bağlı genellikle bağışıklığı zayıflamış kişilerde, daha çok akciğer veya parazanal sinüslerde görülen ancak karaciğer, dalak gibi diğer organları da sarabilen hayati tehlikesi yüksek Aspergillus hastalığında mantarları yok edici, gelişimini önleyici (antienfektif) bir maddedir.

 

VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (Flakon) Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. VORIKANDIN kullanımı sadece şiddetli derecedeki mantar hastalığı için uygundur.
  2. Nöbet hastalığınız, karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da kalp atımı bozukluğunuz, tansiyonunuz düşükse veya organ nakli gerçekleşmişse, midenizde yara var ise, düşük ya da yüksek kalsiyum, potasyum ve magnezyum seviyeleri, gebeliği önleyen ilaç kullanmak, mental bozukluk, alkol veya madde bağımlılığı, kötü huylu tümör durumlarından herhangi birisi ya da bir kaçı var ise VORIKANDIN‘e başlamadan önce bu hususları hekiminizle görüşmelisiniz.
  3. VORIKANDIN‘in üzerinizde yararlı etkilerinin olup olmadığının anlaşılması açısından belli aralıklarla hekiminiz kan tetkiklerinizi yaptırmanızı, ayrıca karaciğer ve böbrek işlevlerinizi de muayene ettirmenizi isteyecektir. Hekiminizle olan randevularınızı geciktirmeyiniz.
  4. VORIKANDIN kullanmanız görmenizde sorunlar oluşturabilir. Eğer VORIKANDIN‘i 28-30 günden fazla süredir kullanıyorsanız, bir göz hekimine kontrollerinizi yaptırınız.
  5. Bu ilacın kullanımıyla deri kanseri gelişme riski çok düşük bir ihtimalde olsa VORIKANDIN ile tedavi süresince güneş ışıklarından kesinlikle korunmalısınız. Eğer derinizde güneşe bağlı yanık ve lekelenmeler oluşmaya başladıysa acilen bir cildiye uzmanına  muayene olunuz ve bu ilacı kullandığınız hususunu özellikle belirtiniz.
  6. İlaçtan en iyi faydayı görebilmeniz için VORIKANDIN‘i  hekimin dediği gibi muntazam bir şekilde aksatmadan uygulamalısınız.  Hekiminiz önermediği sürece ilaç alımını kesmeyiniz.
  7. Hamileyseniz ya da hamile kalmayı düşünüyorsanız veya süt verme dönemlerindeyseniz durumunuz hakkında hekime bilgi vermeden bu ilacın uygulanması önerilmemektedir.
  8. VORIKANDIN uygulandıktan sonra bilinç kaybı, yüz veya dilde şişlik, solunum yetmezliği, karın ağrısı, üritker geliştiyse acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelisiniz.

 

VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (Flakon)‘ un Kullanım Şekli :

  1. VORIKANDIN reçetede belirtildiği gibi uygulanması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerini göz ardı etmeyiniz. Belirtilen miktardan daha çok ya da bu ilacın kesilmesi gerektiğinde ilacı kullanmayı uzattığınız takdirde başka hastalıklar ortaya çıkabilir ve bu durum sağlığınızı tehdit edici boyutlara varabilir.
  2. VORIKANDIN, damara intravenöz infüzyon şeklinde uygulanmaktadır.  Tedavide altı ayı  aşılmamalıdır.

 

VORIKANDIN 200 mg  I.V. Flakon Yan Etkileri :

  1. Ateş yükselmesi, boğaz ağrısı, baş ağrısı, düşük tansiyon, isilik, hepatit, kanlı idrar, kalp atışlarında düzensizlik, göğüs ağrısı (anjina), istem dışı kasılma, halüsinasyonlar, ajitasyon, bellek bozukluğu gibi VORIKANDIN‘in nadiren gözlemlenen yan etkilerinde desteğe ihtiyacınız olabileceği için derhal hekiminizle irtibata geçiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Vorikonazol
İlaç Marka İsmi: VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (1 Flakon)

VORIKANDIN 200 mg  I.V. İnfüzyonluk Çözelti Hazırlamak İçin Toz (Flakon) kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir