VENTOFOR İnhaler Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Formoterol fumarat’ tır. VENTOFOR  İnhaler Kapsül, solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve uzun etkili bronş genişletici bir ilaçtır. Akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar. Böylece hava giriş çıkışını rahatlatır, solunumu daha iyi hale getirir.  İltihap giderici  etkisi ile, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır. Nefes darlığı ve hışıltılı solunum gibi astım belirtilerini  kontrol altına alır. Astımlı hastalarda astım ataklarının önlenmesi, kontrol altına alınması ve nefes alma  problemlerinin  hafifletilmesinde; amfizem ve Kronik bronşit  belirtilerinin iyileştirilmesinde kullanılır.

VENTOFOR  İnhaler Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Solunum yollarındaki iltihabı önleyici/giderici ve uzun etkili bronş genişletici bir ilaçtır.
  3. Eğer karaciğer hastalığınız ya da şeker hastalığınız varsa veya akciğerinizde iltihaplanma (enfeksiyon),  yüksek kan basıncı, yüksek tiroid,  düzensiz kalp ritmi veya kalp ile ilgili bir problem yaşıyorsanız ya da kan potasyum seviyesiniz düşükse; kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  4. Kapsülleri kesinlikle yutmayınız.
  5. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

VENTOFOR  İnhaler Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Ağız yoluyla inhalasyon şeklinde alınır. İnhalasyon cihazı yoluyla nefes alındığında ilaç akciğerlerinize ulaşır. Bu nedenle, cihazın ağız parçası aracılığıyla derin ve güçlü nefes almalısınız.
  3. Ağızda pamukçuk oluşumunu ve  beyaz, sarı veya krem renkte benekler oluşma riskini azaltmak için ilacı  kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.
  4. İnhalerin kapağını çekip çıkartınız ve tabanını sıkıca tutup, ağızlığı ok yönünde çevirerek açınız ve kapsülü boşluğa yerleştirin. Tık sesini duyuna kadar ağızlığı geri döndürerek kapsül bölmesini kapayınız. İnhaleri dik tutup, kenardaki çıkıntılara aynı anda  sadece 1 kez sıkıca basarak kapsülü deliniz. Nefesinizi dışarıya verebildiğiniz kadar veriniz ve inhaleri ağzınıza dişlerinizin arasına yerleştiriniz.  Dudaklarınızı sıkıca kapatınız ve ağzınızdan hızlı ve derin bir  nefes alınız. İnhaleri ağzınızdan çıkarınız ve olabildiğince nefesinizi içinizde tutunuz. Daha sonra normal şekilde nefes almaya devam ediniz. Aynı işlemleri diğer kapsül için de tekrarlayınız.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, titreme, kalp atımlarında düzensizlik,  ağızda pamukçuk oluşumu yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Formoterol fumarat
İlaç Marka İsmi: VENTOFOR  İnhaler Kapsül

VENTOFOR  İnhaler Kapsül İlaç Prospektüsü


VENTOFOR İnhaler Kapsül İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir