CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Flukonazol‘ dur. CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül, mantarların büyümelerini çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır. Mayalar ve mantarların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisi için uygundur. CANDIDIN, ağız veya boğazda pamukçuk, iç organlarda görülen mantar hastalıkları; kadın dış üreme organları ve vajinal bölgede oluşan mantar enfeksiyonları, saçkıran, saçlı derinin mantar hastalığı (tinea kapitis); genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu (tinea versicolor);  gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarı (tinea korporis); kasık bölgesinde, uylukların iç kısımlarında ve kalçada  ortaya çıkan kırmızı ya da kahverengi lekeler, kaşıntı, yanma hissi, soyulma ile belirgin kasık mantarı (tinea kruris), ayak mantarı  (tinea pedis) ve tırnak mantarı (tinea unguium) tedavisinde kullanılmaktadır.

 

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. CANDIDIN, mayalar ve mantarların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisi için uygundur.
  3. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da herhangi bir kalp ritm bozukluğu, kişisel veya aile geçmişinde uzun QT sendromu durumlarından herhangi bir  ya da bir kaçı var ise bu ilacı kullanmadan önce doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  4. Eğer mide rahatsızlığı için sisaprid alıyorsanız; alerji tedavisi için terfenadin veya astemizol alıyorsanız; kalp ritim bozukluğu için kinidin etken maddeli bir ilaç alıyorsanız veya şizofreni hastalığı için pimozid alıyorsanız; bu ilaçlardan herhangi biriyle CANDIDIN‘ i kullanmayınız.
  5. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  6. Hamileyseniz veya ilacın kullanımı sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuza durumu söylemelisiniz. Hamileyken bu ilacın kullanımı, doğmamış bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık, ishal, baş ağrısı ve deride döküntü  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Flukonazol
İlaç Marka İsmi: CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül

CANDIDIN , sırasıyla; Antienfektifler, Sistemik Antimikotikler, Triazol türevleri ve flukonazol şeklinde sınıflandırılmış olup, J02AC01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CANDIDIN, TOPRAK İLAÇ VE KİMYEVİ MAD. SANAYİ firmasının ürünüdür.

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül’e ait kullanım talimatı(ilaç prospektüsü)

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül'e ait kullanım talimatı(ilaç prospektüsü)

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül’ün kısa ürün bilgisi

CANDIDIN 150 mg 2 Kapsül'ün kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir