Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Formoterol fumarat’ tır. Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz, solunumu daha iyi bir hale getirmek için solunum yollarındaki kasları gevşeten, bronşları genişleten uzun etkili ilaçtır. Etkisi en az 12 saat devam eder. Astımda ve Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak da bilinen amfizem ve kronik bronşit gibi diğer hava yolu hastalıklarında yaşanan solunum problemlerini en aza indirir ve nefes almayı kolaylaştırır.

Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Astımda ve Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak da bilinen amfizem ve kronik bronşit gibi diğer hava yolu hastalıklarında yaşanan solunum problemlerini en aza indirir ve nefes almayı kolaylaştırır.
  3. Başlamış olan astım krizi anında kullanmayınız. Başlamış olan astım krizi tedavisi için daha hızlı etkisi olan inhalasyon ilaçları kullanılmalıdır.
  4. İlacın kullanımı sırasında kalp atışlarında artış, nöbet, uykusuzluk, mide bulantısı, kusma  durumlarından herhangi biri  görüldüğünde acilen doktorunuzu arayınız.
  5. Herhangi bir besine veya ilaca karşı alerji, hastalık nöbetleri, epilepsi (sara), kalp hastalığı, yüksek tansiyon, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, tiroid bozukluğu durumlarından biri veya birkaçına sahipseniz;  kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  6. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın kapağını döndürerek açınız ve turbuhaleri, ağzı yukarı gelecek şekilde dik tutunuz. Alttaki halkayı sonuna kadar döndürdükten sonra geriye çevirip, ilk konumuna getirerek turbuhalere bir dozluk ilaç dolmasını sağlayınız. Turbuhalerin ağız kısmını dişlerinizin arasına sokup, dudaklarınızı kapatınız ve ağzınızdan derin bir nefes alınız. Turbuhaleri ağzınızdan çıkarıp, nefesinizi dışarıya veriniz. İkinci bir uygulamayı yapmak için bir dakika bekleyiniz. Önerilen dozu aldıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, titreme, çarpıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Formoterol fumarat
İlaç Marka İsmi: Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz

Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram/doz İnhalasyon İçin Kuru Toz İlaç Prospektüsü


Oxis Turbuhaler 4,5 mikrogram doz İnhalasyon İçin Kuru Toz İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir