TOFRANIL 25 mg Draje

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi İmipramin hidroklorür’dür. TOFRANIL 25 mg Draje, depresyon ve duygudurum bozukluklarının tedavisinde kullanılan antidepresan bir ilaçtır. TOFRANIL, erişkinlerde sebepleri ve belirtileri farklı  depresyonların (endojen, organik, psikojenik, kişilik bozuklukları ve kronik alkolizme eşlik eden depresyon dahil) tedavisinde; panik ataklar, fobiler, gece korkusu, narkolepsiye eşlik eden katapleksi ve kronik ağrılı durumların tedavisinde kullanılmaktadır.
Depresyon, panik ataklar, fobiler, narkolepsiye eşlik eden katapleksi ve kronik ağrılı durumların tedavisinde 18 yaşından küçük çocuk ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
 Sadece 5 yaşından büyük çocuklar ve ergenlerde Enürezis noktürna (gece işemesi) tedavisinde kullanılabilir.

TOFRANIL 25 mg Draje Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Erişkinlerde  depresyonun tüm şekillerinin tedavisinde ve panik ataklar; gece korkusu; kronik ağrılı durumların tedavisinde kullanılır.  Sadece 5 yaşından büyük çocuk  ve ergenlerde yatak ıslatma problemi (Enürezis noktürna) tedavisinde kullanılabilir.
  3. Eğer yakın bir zamanda kalp krizi geçirdiyseniz ya da ciddi bir kalp hastalığınız varsa veya son 14 içinde Monoamin oksidaz inhibitörü (MAO) olarak bilinen bir antidepresan türü kullandıysanız, TOFRANIL‘i kullanmadan önce doktorunuza kullandığınız ilaçlar hakkında bilgi veriniz.
  4. Antidepresan kullanan kişilerdeki özellikle 24 yaşın altındaki hastalardaki kullanımlarının   intihar düşünce ve davranışlarını arttırma olasılığına karşı, tedaviye başladıktan en az 2-4 hafta süresince  hastanın gerek ailesi gerekse doktoru tarafından yakinen izlenmesi gereklidir.
  5. Eğer, karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa veya kan ile ilgili herhangi bir hastalığınız, kalp atışlarınızda düzensizlik, sara (epilepsi) nöbetleriniz, şizofreni rahatsızlığınız, göz içi basıncının artma (glokom) durumu, idrara çıkma güçlüğü ya da prostatınızda genişleme durumu veya tiroid bezinin normalden fazla çalışması durumu, sık sık kabızlık yaşıyorsanız ya da  intahar düşüncesi varsa bu ilacı kullanmadan önce  muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz.
  6. Kullanımı diş çürüğü riskini arttırabilen ağız kuruluğuna yol açabilir. Düzenli olarak dişlerinizi muayene ettiriniz.
  7. İlacın kullanımı cildinizi güneşe karşı hassas hale getirebilir. Tedaviniz süresince güneş ışınlarından, solaryumdan ve güneş lambalarından uzak durunuz.
  8. Eğer herhangi bir bir ameliyat olma durumunuz varsa veya diş tedavisi görmeniz gerekiyorsa, TOFRANIL  kullandığınızı ameliyattan veya diş tedavisinden  belirli bir süre önce doktorunuza veya diş hekimine   söylemelisiniz. İlacı kullanmayı belirli bir süre durdurmanız gerekebilir.
  9. Tedaviniz süresince doktorunuz ilacın yan etkilerini azaltmak amacıyla doz ayarlamaları yapabilir. Doktorunuzla randevularınızı düzenli olarak takip  ediniz.  Kalp fonksiyonlarınızın ve kan basıncınızın kontrolüne ve  kan testlerine ihtiyaç duyabilirsiniz.
  10. Tedaviniz süresince alkol almaktan kaçınınız. Alkol  ilacın yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  11. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

TOFRANIL 25 mg Draje’nin Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı bir bardak dolusu su  ile birlikte alınız. Her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İştah  ve kilo artışı, bulantı, ağız kuruluğu, sıcak basması, terleme, titreme, baş ağrısı, bulanık görme, huzursuzluk, sersemlik, uyuklama hali, hafıza bozukluğu, dikkat bozukluğu, kas güçsüzlüğü, bitkinlik, karaciğer fonksiyon testi anormalliği, cinsel isteksizlik, idrar yapma bozukluğu yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: İmipramin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: TOFRANIL 25 mg Draje

TOFRANIL 25 mg Draje kullanma talimatı


TOFRANIL 25 mg Draje kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir