SIRDALUD MR 6 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tizanidin hidroklorür‘ dür. SİRDALUD MR 6 mg Kapsül, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan, omurilik düzeyindeki sinyal geçişinin engellenmesine yol açarak kas gerginliğini azaltan kas gevşetici bir ilaçtır. SİRDALUD MR, sinir sistemi ve bozukluklarına bağlı olarak tendon reflekslerinin aşırı durumda olduğu artmış kas gerginliği tedavisi ile bel ağrısı, boyun tutulması gibi omurga hastalıkları ile ilgili ya da ameliyatlardan sonra görülen ağrılı kas spazmlarının tedavisinde; ayrıca beyin-damar hastalığı, beyin felci, multipl skleroz (MS) gibi santral sinir sistemi bozukluklarına bağlı şiddetli kas kasılmalarının tedavisinde kullanılır.

 

SİRDALUD MR 6 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. SIRDALUD MR, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan, omurilik düzeyindeki sinyal geçişinin engellenmesine yol açarak kas gerginliğini azaltan kas gevşetici bir ilaçtır.
  3. Eğer  karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı, yüksek ya da düşük tansiyon, Torsades de Pointes veya uzun QT sendromu öyküsü ya da başka bir kalp hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  4. Eğer süt ve süt ürünlerinde bulunan şekerin sindirilememesi gibi bir probleminiz varsa veya bağırsaklardan glukoz emilim yetersizliğiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
  5. İlacınızı, soğuk algınlığı ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, alerji ilaçları, uyku hapları ve anksiyete ilaçları gibi uyku verici ilaçlarla birlikte kullanmaktan kaçınınız.  Bu ilaçlardan herhangi birini düzenli olarak kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.
  6. Kullanımı baş dönmesi ve uyku haline sebebiyet verebileceğinden, makine veya araç kullanmak gibi aktivitelerde  çok dikkatli olmalısınız.
  7. Tedaviniz sırasında  alkol kullanmaktan  kaçınınız. Alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
  8. •18 yaşından küçük çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.
  9. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

SİRDALUD MR 6 mg Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Aşırı yorgunluk, kas zayıflığı, güçsüzlük, uyku hali, baş dönmesi, sersemlik, ağız kuruluğu ve mide bozukluğu yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Tizanidin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: SIRDALUD MR 6 mg Mikropellet Kapsül

SİRDALUD MR 6 mg Mikropellet Kapsül kullanma talimatı


SIRDALUD MR 6 mg Mikropellet Kapsül kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir