RILACE Plus 20/25 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Lisinopril (20 mg) ve Hidroklorotiyazit (25 mg)‘ dir. RILACE Plus 20/25 mg Tablet, yüksek kan basıncını düşürücü ve idrar söktürücü bir ilaçtır.  Kan damarlarını daraltarak tansiyonu yükselten  anjiyotensin II  adlı maddenin kan damarlarını daraltmasını  engeller. Böylece kan damarları genişler, kan basıncı düşer ve kalbin vücudun tüm kısımlarına kan pompalaması kolaylaşır. İdrar söktürücü etkisiyle de idrar atılımını arttırarak vücuttaki fazla tuz ve su miktarını düşürür. RILACE Plus, yüksek tansiyon (yüksek kan basıncı)  tedavisinde kullanılır. Doktorunuz kan basıncınız  çok yüksek olduğu için (hipertansiyon) size RILACE Plus kullanmanızı önermektedir.

 

RILACE Plus 20/25 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. RILACE Plus, yüksek tansiyon (hipertansiyon) tedavisinde kullanılır.
  3. İlacı kullanmaya başladıktan sonra kendinizi iyi hissetseniz bile bu ilacı kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.
  4. Eğer şeker (diabetes mellitus) hastasıysanız ya da böbrek yetmezliğiniz varsa, aliskiren içeren tansiyon düşürücü ilaçlarla beraber kullanmayınız.
  5. Eğer böbrek hastalığınız varsa veya böbrek damarlarınızda tıkanıklık ya da idrar yapamıyorsanız bu ilacı kullanmayınız.
  6. Karaciğer veya böbrek problemleriniz varsa ya da konjestif kalp yetmezliği, kalp hastalığı, gut hastalığı, diyabetiniz (şeker hastalığı) varsa ya da potasyum takviyeleri ve potasyum içeren tuz kullanıyorsanız, ishal veya kusmanız varsa; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  7. İlacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.
  8. Eğer herhangi bir ameliyat veya diş ile ilgili bir operasyon geçirme durumunuz varsa, bu ilacı  kullandığınızı  cerrahınıza veya diş hekiminize bildiriniz. Lokal veya genel bazı anesteziklerle birlikte kullanıldığında, kısa süre sonra kan basıncının aniden düşmesine sebep olabilir.
  9. İshal, kusma ve aşırı terleme vücutta su kaybına sebep olacağından  bu ilacın kullanımı sırasında her gün bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Aksi takdirde aşırı su kaybı, böbrek yetmezliğine, aşırı  düşük tansiyona ve  elektrolit bozukluklara yol açabilir.
  10. Tedaviniz sırasında özellikle tedavinin ilk zamanlarında oturur ya da yatar pozisyonda iken hızlı bir şekilde kalkmayınız. Hızlı hareket etmek baş dönmesi yapabilir. Düşme ve kazaları önlemek için yavaş ve dikkatlice, bir yere tutunarak  doğrulmalısınız ya da kalkmalısınız.
  11. Tedaviniz sırasında alkol almaktan sakınınız. Alkol  kan basıncınızın daha da düşmesine, başınızın dönmesine sebep olabilir.
  12. Kullanımı nadiren de olsa baş dönmesi ve yorgunluğa  sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  13. •18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  14. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilacın kullanımını durdurmalısınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emzirme döneminde ise anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 

RILACE Plus 20/25 mg Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Her tableti bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Aç karnına veya besinlerle birlikte alınabilir.
  3. İlacınızı her gün aynı saatte, tercihen sabahları almanız önerilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Aniden ayağa kalkarken baş dönmesi, halsizlik, baş ağrısı, öksürük, yorgunluk, baygınlık,  ishal, mide bulantısı, kusma, deri döküntüsü, kas krampları yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Lisinopril, Hidroklorotiyazit
İlaç Marka İsmi: RILACE Plus 20/25 mg Tablet

RILACE Plus 20/25 mg Tablet kullanma talimatı


RILACE Plus 20-25 mg Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir