PELUMM oral çözelti

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: PELUMM oral çözelti
  2. Endikasyon Bilgisi: Pelargonium sidoides kökü kuru ekstresi adlı etken maddeyi içinde bulundurur. PELUMM, Anjin, rinofarenjit, sinüzit ve bronşitte; semptom azaltıcı.
  3. PELUMM DOZAJI: 1-5 yaş aralığı günde 3×10 damla;  6-12 yaş aralığı günde 3-20 damla; 12 yaşından büyükler günde 3×30 damla  şeklinde; sabah, öğle ve akşam yemeklerden takriben 30 dakika önce.
  4. Kontrendikeleri: İlacın içindeki etken veya diğer bileşenlere alerji; aktif kanama ya da yüksek kanama riski. renal veya hepatik bozukluk.
  5. PELUMM, hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşim: kanda pıhtılaşmayı azaltan preperatlar (Kumarin türevleri).
  7. PELUMM yan etkisi: alerjik reaksiyonlar.
  8. PELUMM oral çözelti de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. PELUMM ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. PELUMM oral çözelti sırasıyla, Solunum Sistemi, Öksürük ve Soğuk Algınlığı İlaçları, Diğer Soğuk Algınlığı İlaçları ve  Pelargonium sidoides kökü kuru ekstresi olarak sınıflandırılmış şekilde, R05X ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden reçetesiz alabileceğiniz bu ilacın üretimini TALU İLAÇ yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  PELUMM  için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

PELUMM kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
PELUMM kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

PELUMM kısa ürün bilgisi
PELUMM kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: TALU İLAÇ ve KOZMETİK DAĞITIM ve PAZARLAMA LTD.ŞTİ
Adres: İnönü Mahallesi Kartal Caddesi No: 44 / 2 Küçükbakkalköy – Ataşehir / İSTANBUL
Tel no: 0216 574 24 60 -Faks no: 0216 576 34 31

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir