CHALIA gastro-rezistan tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: CHALIA 250/250/1/300 mg gastro-rezistan tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: alfa lipoik asit (300 mg),  B1 vitamini ( 250 mg), B6 vitamini (250 mg) ve B12 vitamini (1 mg)  adlı etken maddeyi içinde bulundurur.  CHALIA tablet, klinik veya subklinik B1, B6, B12 vitaminlerinin birlikte eksikliğinin veya eksikliği için risk
    faktörü bulunduğu periferal (sensomotor) diyabetik polinöropati (şeker hastalığına bağlı sinir hasarı sebebiyle ortaya çıkan ağrı, his kaybı, kuvvet kaybı gibi belirtiler) olan hastalarda;
  3. CHALİA DOZAJI: Günlük 1-2 tablet, günün ilk yemeğinden takriben 30 dakika önce.
  4. Kontrendikeleri: İlacın içindeki vitaminlere, tioktik aside ya da diğer bileşenlere alerji; renal veya hepatik yetmezlik, emziren anneler, hamileler ve 18 yaş altı.
  5. CHALİA, hamilelik dönemi için X kategorisindedir ve emzirme döneminde de kullanılmaz.
  6. Etkileşimi:Aminosalisilatlar, Antimetabolitler, Proton pompası inhibitörleri, Simetidin, antasidler, Kloramfenikol,  Kolşisin,  Hidralazinler, sisplatin, 5-fluorourasil. Neomisin, Tiyosemikarbazon,  Folik asit, D-penisilamin, Histamin (H2) reseptörüleri, Doğum kontrol hapları, Kolestiramin, Metildopa, Sikloserin, Alkol, Potasyum klorür, antibakteriyeller, süt ürünleri, kalsiyum prepatları, demir prepatları, magnezyum preperatları,  Levodopa, İsoniazid, Metformin, Desoksipiridoksin.
    CHALİA yan etkisi: Baş dönmesi, mide bulantısı.
  7. CHALİA gastro-rezistan tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CHALİA ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  8. CHALİA tablet sırasıyla, Sindirim Sistemi ve Metabolizma; Vitaminler; Vitamin B-Kompleks-diğer kombinasyonlar;
    Vitamin b1, Vitamin b6, Vitamin b12 ve alfa lipoik asit olarak sınıflandırılmış şekilde, A11EX ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini SANOVEL İLAÇ SANAYİ yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  CHALİA tablet için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

CHALİA gastro-rezistan tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
CHALIA gastro-rezistan tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

CHALİA gastro-rezistan tablet kısa ürün bilgisi
CHALIA gastro-rezistan tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: SANOVEL İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.
Adres: İstinye Mah. Balabandere Cad. İlaç Sanayi Yolu No: 14, 34460-Sarıyer / İstanbul
Tel no: 0 (212) 362 18 00-Faks no: 0 (212) 362 14 84

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir