OXIMIN Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Benzoil peroksit ve  Klindamisin fosfat‘ tır. OXIMIN Jel, aknelere sebep olan bakterilerin cilt üzerinde gelişimini engeller, cildin dış yüzeyini hafif kurutucu ve soyucu özelliğiyle fazla yağ ve kirin ciltten kolayca temizlenmesini sağlar. OXIMIN Jel, siyah nokta, beyaz nokta ve akneli bölgelerin oluşumunu durdurur ve akne sayısını azaltır. Sivilce (akne vulgaris) tedavisinde kullanılır.

 

OXIMIN Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. OXIMIN, sivilce (akne vulgaris) tedavisi için kullanılmaktadır.
  3. İlacın tam etkisini göstermesi 2-5 haftayı  bulabilir. Tedavi süresi 12 haftadan daha uzun sürmemelidir.
  4. Tedaviniz sırasında aşırı uygulanan bölgede kuruluk ve tahriş görüldüğünde, ilacın kullanımını doktor kontrolü altında azaltınız.
  5. Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. Cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir, güneş yanıkları ve lekeler oluşabilir.
  6. Rüzgar yanığı, güneş yanığı, tahriş ve hasar görmüş ciltlere uygulamayınız.
  7. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri veya kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız.
  8. Ağzınıza veya gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  9. İlacın daha sık ve daha çok kullanımı tedavi sürecini hızlandırmayacağı gibi yan etkilerini arttırabilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği şekilde ve sürede kullanınız.
  10. Tedaviye başladıktan sonraki birkaç hafta içinde iyileşme belirtileri görülse de doktorunuzun tavsiye ettiği sürece kullanmaya devam  ediniz.
  11. Renkli kıyafetlere ve çarşaflara teması halinde rengini açma ve saçlara teması halinde  beyazlatıcı etkisi vardır
  12. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  13. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

OXIMIN Jel’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Tedavi edilecek bölgeyi temizleyip ılık su ile durulayınız. Kuruladıktan sonra jeli, parmak ucunuzla ince bir tabaka halinde akneli bölgeye sürünüz. Uygulama sonrasında eller yıkanmalıdır. Günde bir kez akşamları uygulanmalıdır. Her gün kullanılmadığı sürece etkisini göstermeyebilir.
  3. Eğer jel cilt üzerine kolayca sürülmüyorsa, çok fazla miktar uygulanıyor demektir.
  4. Jelin kullanımına bağlı olarak cildinizde aşırı kuruluk ya da soyulma görülüyorsa,  nemlendirici kullanabilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uygulanan bölgede kızarıklık (özellikle kullanımın ilk birkaç haftasında), soyulma, kuruluk ve yanma hissi yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Benzoil peroksit, Klindamisin fosfat
İlaç Marka İsmi: OXIMIN Jel

Benzoil peroksit ve Klindamisin adlı etken maddeyi içinde bulunduran OXIMIN Jel sırasıyla; Dermatolojikler, Akne İlaçları, Topikal Akne İlaçları, Antiinfektifler ve klindamisin, benzoyl peroksit şeklinde sınıflandırılmış olup, D10AF51 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz OXIMIN, DROGSAN İLAÇLARI SANAYİ firmasının ürünüdür.

OXIMIN için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri,  OXIMIN ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, OXIMIN dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; OXIMIN kullanım şekli; OXIMIN yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi OXIMIN Jel ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

OXIMIN Jel Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


oximin-jel-kullanma-talimati

OXIMIN Jel Kısa ürün bilgisi

OXIMIN Jel Kısa ürün bilgisi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir