ASPIRIN 500 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Asetilsalisilik asit‘ tir. ASPIRIN 500 mg Tablet, vücutta iltihaba, ateş ve ağrıya sebep olan maddeleri azaltan iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Migren, baş, diş ağrıları, grip ve soğuk algınlığına bağlı ağrılar ile kas ağrısı, bel, omuz, boyun ağrıları, siyatik ve romatizma ağrılarında ve ateşin önlenmesinde ASPİRİN 500 mg kullanılabilir.

 

ASPIRIN 500 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Formülü: Bir tablet ASPİRİN etken madde olarak Asetilsalisilik asit(500 mg); yardımcı madde olarak Mikrokristalin selüloz ve mısır nişastası ihtiva eder.
  2. İlaçtaki etken maddeye veya yukarıda belirtilen yardımcı maddelerinden birisine karşı daha önceleri sizde aşırı hassasiyet (alerji) durumu olduysa; hekiminizi bilgilendirmeden bu ilacı almayınız.
  3. ASPİRİN kullanırken, kahve telvesi gibi kusma, siyah-kanlı, katranımsı dışkılama gibi mide kanamasını işaret eden belirtiler olursa ilacın alımını kesip, tıbbi yardım için acilen hekiminize veya bir sağlık kurumuna başvurunuz.
  4. ASPİRİN alırken kesinlikle alkol ve alkollü içecekler kullanmayınız. Çünkü, alkol ile beraber aldığınızda midenizde kanamaya sebep olabilir.
  5. Herhangi bir ameliyat veya diş ile ilgili bir operasyon geçirme durumunuz var ise, bu ilacı  kullandığınızı  cerrahınıza veya diş hekiminize bildiriniz. Hekiminiz ilacın alımını bir süreliğine kesmenizi isteyebilir.
  6. Hemofili (kanama bozukluğu) ya da mide ülseri, bağırsak ülseri ciddi kalp, karaciğer veya böbrek yetmezliği, romatizma ve kanser tedavisinde etkili metotreksat etken maddeli ilaçla tedavi görüyor olmak ya da  hamilelikte son üç aylık dönemde olmak; bu durumlardan birisi sizde var ise; ASPİRİN tablet almayınız.
  7. Eğer karaciğer rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı, kanama ya da pıhtılaşma bozuklukları, geçmişte mide ülseri veya kanama öyküsü, astım, mevsim alerjisi, nezle, burnunuzda polip, gut(damla) hastalığı, kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı rahatsızlıklarından birisi var ise; ASPİRİN tablet kullanmadan önce hekiminizi durumunuz hakkında bilgilendirmelisiniz.
  8. ASPİRİN tablet, ateşi olan çocuk veya ergenlerde özellikle grip ya da su çiçeği rahatsızlıkları var ise; hekime sorulmadan verilmemelidir.
  9. Hamileler ve emzirenler ASPİRİN tableti, hekimle görüşmeden kullanmamalıdırlar.

 

ASPIRIN 500 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ASPİRİN ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Zira, yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz şekilde etkilemesi kaçınılmazdır.
  2. ilacınızın her bir dozunu bir bardak dolusu suyla beraber yutunuz. Midede oluşturabileceği tahrişi azaltmak amacıyla tok karnına alınız. ASPİRİN tablet, boş mideye alınmamalıdır.
  3. 16 yaş ve üzeri gençler ve erişkinler için günlük tavsiye edilen doz miktarı: Günde 4-8 saat ara ile  1 kerede 1 veya 2 tablet ASPİRİN kullanılabilir.  Ancak günlük alınabilecek toplam doz miktarı 4 g’ı geçmemelidir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. ASPİRİN kullanırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize bilgi veriniz.
  2. Bulantı, kusma, mide yanması, karın ağrısı ve ishal ASPİRİN tabletin yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Asetilsalisilik asit
İlaç Marka İsmi: ASPIRIN 500 mg Tablet
ASPIRIN Tablet prospektüsü, kullanma talimatı
ASPIRIN Tablet prospektüsü, kullanma talimatı

Bulantı, kusma, mide yanması, karın ağrısı ve ishal Tablet  kısa ürün bilgisi
ASPİRİN Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir