Tranxilene 10 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Klorazepat Dipotasyum’ dur. Tranxilene 10 mg  Kapsül, beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye (endiş, kaygı) sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır. Endişe verici bir olay yada bir travma sonrası gelişen kaygı ve kaygının eşlik ettiği uyum bozukluklarının tedavisi; histeri (hislerde yoğunluk, aşırı tepki, abartı), fobi ve hipokondri (hastalıktan aşırı korkma) ile birlikte görülen kaygı ve endişenin tedavisi ; ciddi veya ağrılı bedensel hastalıklara eşlik eden kaygı ve endişenin tedavisi; genel kaygı ve endişenin yarattığı uykusuzluğun tedavisinde, kaygı ataklarının tedavisi, alkolü bırakma sendromu belirtilerinin (alkol yoksunluk semptomları) tedavisinde ve Deliryum tremensin (huzursuzluk-taşkınlık, hezeyan gibi belirti gösteren ani geçici bilinç bozukluğu) önlenmesi ve tedavisi kullanılır.

Tranxilene 10 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyinde dengesiz hale gelerek anksiyeteye (endiş, kaygı) sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır.
  3. Tedaviniz sırasında alkol içeren içecekler almayınız.
  4. Doktorunuzun reçetede belirttiği dozdan fazla almayınız. Doz aşımı ölümcül olabilir.
  5. Kısa bir süre için kullanılmalıdır. İlacın kullanımını aniden bırakmayınız. Aksi takdirde yoksunluk semptomları yaşayabilirsiniz. İlacın kullanımını yavaş yavaş doktor gözetiminde bırakmalısınız.
  6. Kullanımı alışkanlık yapmaktadır. Özellikle geçmişinde hap kullanımı veya bağımlılığı olan kişiler ile paylaşmayınız.
  7. Tedavi süresi 4-12 haftayı aşmamalıdır. Uzun süreli kullanım sonucu tolerans gelişebilir.
  8. Tedavi gören yaşlı ve çocuk hastalarda düşme ve kaza olasılığı fazladır. Bu hastalarda düşme ve kazadan dolayı yaralanmaları önlemek için dikkatli olunuz.
  9. Karaciğer ve böbrek hastalığı,  epilepsi ve diğer hastalık nöbetleri, geçmişte hap ya da alkol bağımlılığı öyküsü, geçmişte bir ruhsal hastalık, depresyon ya da intihar düşüncesi veya davranışı öyküsü, astım, amfizem, bronşit, kronik akciğer hastalığı (KOAH) veya diğer solunum hastalıkları, uyku esnasında solunum durması rahatsızlığı ve alkol zehirlenmesi gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz; kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  10. Çizgili kas zayıflığı rahatsızlığınız , dar açılı göz tansiyonunuz varsa  ya da uyku apnesi veya solunum yetmezliğiniz varsa, kesinlikle kullanmayınız.
  11. 6-12 yaş arası çocuklarda, çok gerekli görüldüğü durumlarda 5 mg lık doz kullanılabilir.
  12. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olunuz.
  13. Hamilelik döneminde iseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve kullanımını durdurmalısınız. Hamileliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Emzirme döneminde anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

Tranxilene 10 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Uyuşukluk, sersemlik, sinirlilik, baş ağrısı, yorgunluk, ataksi, bulanık görme ve ağız kuruluğu gibi yan etkiler görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Klorazepat Dipotasyum
İlaç Marka İsmi:  Tranxilene 10 mg Kapsül

Tranxilene 10 mg Kapsül Kullanma Talimatı


tranxilene-10-mg-kapsul-kullanma-talimati

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir