NOVOPLAN Ampul

Endikasyon Bilgisi :

NOVOPLAN 2 ml 1 gr Ampul, ani ya da kontrol altına alınamayan normalin üstündeki ağrılarda kullanılmaktadır.  NOVOPLAN (Metamizol sodyum), grip, soğuk algınlığı yada enfeksiyon hastalıklarına bağlı yüksek ateşte, omurganın ağrılı tutulmaları, bel fıtığı, boyun fıtığı,  kemikte kırık, doku ezilmesi, migren, regl sancısı ve diş apsesinin dayanılmaz ağrıları, taş veya kum dökme gibi krampın da eşlik ettiği ağrılarda;  hemen başlayan kuvvetli etkisi ile ağrıyı dindirir, vücudun gevşemesini sağlar.

 

NOVOPLAN 2 ml 1 gr Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. NOVOPLAN ameliyat sonrası, mide, bağırsak, idrar, safra kanallarındaki kramplı ağrılar kas-iskelet sistemi ağrıları, mafsal ağrılar ile ilgilidir.
  2. Az ağrılı durumların tedavisinde kullanılmamalıdır.
  3. NOVOPLAN kullanımından sonra nabızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi gibi şok belirtilerinden herhangi birisi ya da birkaçı görüldüğünde acilen doktora haber verilmeli ve doktor gelene kadar havadar bir yerde hasta baş aşağı vaziyette yatırılmalı ve soluk yolunun açık tutulmasına yardımcı olunmalıdır.
  4. Eğer, mide veya bağırsaklarınızda iltihaplı bir hastalık veya ülser şüphesi,  böbrek veya karaciğer işlevlerinde ciddi yetersizlik, düşük tansiyon, nazal şişkinlik, lösemi, aneminiz ya da laktoz, galaktoza hassasiyetiniz, müzmin kurdeşeniniz var ise NOVOPLAN ilacı hekime danışmadan kesinlikle kullanmamalısınız.
  5. İlacın kullanımı sırasında idrar renginde kızarıklık, kırmızılık olabilir; bu durum zararsız olup ilacın metabolizmasına ait bir ürününün vücuttan atılımından kaynaklanmaktadır.
  6. Hamilelikte 6. aydan itibaren kullanılması doğmamış çocukta doğum kusuruna; süt veren kadınlarda kullanılması emzirilen çocuk için zararlı olabilir.
  7. NOVOPLAN kullanımı süresince göğüs ağrısı, soluk alırken zorlanma, konuşma bozukluğu, görme veya denge bozukluğu gibi kalp ya da dolaşım problemi belirtilerinde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  8. Bu ilaç üç aylıktan küçük, beş kilodan aşağı süt çocuklarına verilmemelidir.
  9. İlacın etken maddesine daha evvel bir hassasiyet geliştiyse bu ilacı kullanmaktan kaçınınız.

 

NOVOPLAN 2 ml 1 gr  Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Bu ilacı hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerini dikkate alınız. Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da  NOVOPLANın bırakılmasını gerektirecek hallerde devam etmeyi ısrarla uzatırsanız başka bir rahatsızlık ortaya çıkabilir ve bu durum sağlığınızı olumsuz etkiler.
  2. NOVOPLAN kas ya da toplardamar içine kullanılır. Ancak, 3 ay ila 11 aylık çocuklarda damardan verilmesi uygun değildir.

 

NOVOPLAN 2 ml 1 gr Ampul Yan Etkileri :

  1. NOVOPLAN kullanımının ardından şuur kaybı, boğaz, yüz, dudaklarınızda veya dilinizde şişkinlik, soluma zorluğu gibi bir durum geliştiyse acilen hekiminizi arayınız.

 

İlaç Etken Maddesi: Metamizol sodyum

İlaç Marka İsmi: NOVOPLAN 2 ml 1 gr 10 Ampul

NOVOPLAN Ampul İlaç Prospektüsü


NOVOPLAN Ampul İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir