NOVOPYRINE 500 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Metamizol sodyum’dur. NOVOPYRINE 500 mg Tablet, ağrı kesici, ateş düşürücü ve spazm (kasılma) çözücü bir ilaçtır. NOVOPYRINE, tümör ağrısı, ameliyat sonrası görülen ağrılar; şiddetli böbrek ağrıları, alt idrar yolları ve safra yollarındaki  ağrılar, kas-iskelet sistemi ağrıları, mide ve bağırsak kanallarındaki ağrılar ile ile ilgilidir. Çok şiddetli veya dirençli ağrılarda ve ateşli durumlarda kullanılır.

NOVOPYRINE 500 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. NOVOPYRINE, tümör ağrısı, ameliyat sonrası görülen ağrılar; şiddetli böbrek ağrıları, alt idrar yolları ve safra yollarındaki  ağrılar, kas-iskelet sistemi ağrıları, mide ve bağırsak kanallarındaki ağrılar ile ile ilgilidir. Çok şiddetli veya dirençli ağrılarda ve ateşli durumlarda kullanılır.
  3. NOVOPYRINE, hafif ağrıların tedavisinde kullanılmamalıdır.
  4. İlacın kullanımı sırasında nabızda artış,kol ve bacaklarda soğukluk hissi,soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi gibi şok belirtilerinden herhangi birisi ya da birkaçı görüldüğünde acilen doktora haber verilmeli ve hasta doktor gelene kadar baş aşağı pozisyonunda yatırılmalı ve solunum yolları açık tutulmalıdır.
  5. NOVOPYRINE kullanımı kalp krizi veya felç gibi birçok hayati tehlike yaratabilecek  kalp veya dolaşım sorunları meydana geme  riskini arttırabilir.Bu risk ilacın kullanma süresi uzadıkça daha da artacaktır. Kalp bypass ameliyatından  hemen önce veya sonra NOVOPYRINE‘yi doktorunuzu bilgilendirmeden  kullanmayınız.
  6. Eğer geçmişte yaşanmış veya şu an var olan mide – bağırsak ülseri, mide kanaması, süregelen sindirim sorunları, doğuştan glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliği, kemik iliğinde fonksiyon bozukluğu, ciddi kalp yetmezliği, kalp hastalığı, dolaşım bozukluğu, düşük tansiyon, ciddi karaciğer hastalığı, şiddetli böbrek hastalığı, kalp krizi, felç (inme), kan yapımında bozukluk veya kan pıhtılaşması öyküsü, astım, saman nezlesi ile birlikte görülen kronik solunum yolu enfeksiyonu; besin maddelerine, kürklere, saç boyalarına veya koruyucu maddelere alerji; az miktarda alkol alımı sonucu aksırma, gözlerde yaşarma, yüzde şiddetli kızarma; kronik kurdeşen; tekrarlayan konjonktivit, sigara kullanımı  durumlarından herhangi birine sahipseniz NOVOPYRINE‘yi kullanmayınız.
  7. İlacın kullanımı sırasında idrar renginde kızarıklık, kırmızılık olabilir; bu durum zararsız olup ilacın metabolizmasına ait bir ürününün vücuttan atılımından kaynaklanmaktadır.
  8. İlacın kullanımı sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes darlığı, konuşma bozukluğu, görme veya denge problemleri gibi kalp ya da dolaşım problemi belirtileri olan durumlardan herhangi birisiyle karşılaşırsanız derhal acil servise başvurunuz.
  9. Yaşlı yetişkinlerde mide ve bağırsaklarla ilgili ciddi yan etkilere maruz kalma olasılığı çok yüksektir.
  10. NOVOPYRINE‘yi 15 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  11. NOVOPYRINE‘yi kullanırken  alkol almaktan  kaçınınız.Alkol ilacın olası yan etkilerini arttırmaktadır.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

NOVOPYRINE 500 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İdrarda kırmızı renklenme yaygın görülen yan etkidir.

İlaç Etken Maddesi: Metamizol sodyum

İlaç Marka İsmi: NOVOPYRINE 500 mg Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir