NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

Endikasyon Bilgisi :

NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti  İçeren Ampul, zorlu geçen ağrılar ve ağrıyla birlikte ortaya çıkan kramplarda, yüksek ateşte  kullanılmaktadır. NOVAMIZOL ( Metamizol sodyum) omurganın ağrılı tutulmaları, taş veya kum dökme ile alakalı krampın da eşlik ettiği ağrı, grip, soğuk algınlığı yada enfeksiyon hastalıklarının ateşli durumları, sinir ağrısı, varis, bel fıtığı, boyun fıtığı, kemikte kırık, doku ezilmesi, regl sancısı, diş apsesi ve migrenin dayanılmaz ağrılarında hemen başlayan kuvvetli etkisi ile ağrıyı dindirerek, vücudu rahatlatır.

 

NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti  İçeren Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. NOVAMIZOL üç aylıktan (beş kilo) küçük süt çocuklarına verilmemelidir.
  2. Eğer, mide veya bağırsaklarınızda iltihaplı bir hastalık veya ülser şüphesi,  böbrek veya karaciğer işlevlerinde ciddi yetersizlik, düşük tansiyon, nazal şişkinlik, lösemi, aneminiz ya da laktoz, galaktoza hassasiyetiniz, müzmin kurdeşeniniz var ise NOVAMIZOL ilacı hekime danışmadan kesinlikle kullanmamalısınız.
  3. İlacın kullanımı süresince göğüs ağrısı, soluk alırken zorlanma, konuşma bozukluğu, görme veya denge bozukluğu gibi kalp ya da dolaşım problemi belirtilerinde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  4. İlacın etken maddesine daha evvel bir hassasiyet geliştiyse bu ilacı kullanmaktan kaçınınız.
  5. Hamilelikte özellikle 6. aydan itibaren kullanılması doğmamış çocukta doğum kusuru görülebilir; süt veren kadınlarda NOVAMIZOL emzirilen çocuğa zarar verir.
  6. NOVAMIZOL uygulanmasından sonra nabzınızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi gibi alışılmadık belirtilerde acilen doktora haber verilmeli ve doktor gelene kadar havadar bir yerde hasta baş aşağı vaziyette yatırılmalı ve soluk yolunun açık tutulmasına yardımcı olunmalıdır.
  7. NOVAMIZOL az ağrılı durumların tedavisinde kullanılmamalıdır.

 

NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti  İçeren Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. NOVAMIZOL ilacı hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerini dikkate alınız. Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da NOVAMIZOL Ampülün bırakılmasını gerektirecek hallerde devam etmeyi ısrarla uzatırsanız başka bir rahatsızlık ortaya çıkabilir ve bu durum sağlığınızı olumsuz etkiler.
  2. NOVAMIZOL kas ya da toplardamar içine kullanılır. Ancak, 3 ay ila 11 aylık çocuklarda damardan verilmesi uygun değildir.

 

NOVAMIZOL Ampul Yan Etkileri :

NOVAMIZOL kullanımının ardından şuur kaybı, boğaz, yüz, dudaklarınızda veya dilinizde şişkinlik, soluma zorluğu gibi bir durum geliştiyse acilen hekiminizi arayınız.

 

İlaç Etken Maddesi: Metamizol sodyum
İlaç Marka İsmi: NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti  İçeren Ampul

NOVAMIZOL 1000 mg IM/IV Enjeksiyonluk Çözelti  İçeren Ampul İlaç Prospektüsü


NOVAMIZOL 1000 mg IM-IV Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul İlaç Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir