MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Moksifloksasin‘ dir. MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası, gözdeki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde etki gösteren antibiyotik bir damladır. MOXAFLOX, gözün ön bölümünün bakteriyel enfeksiyonuna bağlı  şişlik, kızarıklık, ağrı, sıcaklık gibi belirtilerle kendini gösteren iltihabi durumların tedavisinde kullanılır. Gözde iltihaplanma durumlarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltır.

MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MOXAFLOX, gözü koruyan zarın iltihabi durumlarında kullanılır.
  3. Teşhisi konmamış göz rahatsızlıklarının tedavisi için kullanmayınız.
  4. Yalnızca bakterilerin sebep olduğu göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Eğer gözünüzde virüs ya da mantar kaynaklı bir enfeksiyon varsa MOXAFLOX‘ u kullanmayınız.
  5. İlacı kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içinde iyileşme belirtileri görülmezse doktorunuza başvurunuz.
  6. Damlalığın ucunu eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara sebep olabilir.
  7. Eğer kontakt lens kullanıyorsanız, tedaviniz süresince bunları kullanıp kullanmamanız  gerektiğini doktorunuzla görüşünüz.
  8. İlacı damlattığınızda  görme bulanıklığı olacağından, görmeniz netleştikten sonra araba veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerde bulunabilirsiniz.
  9. Eğer birden fazla göz damlası veya merhem kullanmanız gerekiyorsa, iki ilaç arasında 10-15 dakikalık bir süre olmalıdır. En son merhem sürülmelidir.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılıp kullanılmayacağı bir belirlilik kazanmamıştır. Doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası’ nın Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Başınızı arkaya doğru hafifçe kaldırınız, alt göz kapağını aşağıya doğru çekip, yukarıya bakınız. Damlayı damlatınız ve göz kapağınızı kapatınız. Damlayı damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle beklemelisiniz. Böylece damlanın gözyaşı kanalından içeri akması engellenmiş olacaktır.
  3. Yetişkinlerde ve yaşlılarda günlük önerilen doz: sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa 1 er damla damlatır.
  4. Genellikle 5 ila 7 gün sonra iyileşme sağlanır. Ancak enfeksiyonun tamamen temizlenmesi için tedavi bitiminden sonraki 2-3 gün daha ilacın kullanımına devam edilmelidir. Tedavi süresi ancak gerekli görüldüğüde 14 günü aşabilir.
  5. Doktorunuzun önerdiği tedavi  süresi dikkate alınmalıdır. MOXAFLOX belirtilen süreden daha uzun süre uygulanmamalıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. İlacı damlattıktan sonra gözde rahatsızlık hissi, yanma veya batma, kaşıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Moksifloksasin
İlaç Marka İsmi: MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası

MOXAFLOX 5 mg/ml Göz Damlası kullanma talimatı


MOXAFLOX 5 mg-ml Göz Damlası kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir