KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol, Butamirat sitrat ve Klorfeniramin maleat‘ dır.  KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup, ağrı kesici, ateş düşürücü, histaminin etkilerini engelleyici ve öksürük kesici özelliklere  sahip bir ilaç olup, tesirlerini şöyle gösterir;  beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek vücut ısısını düşürür, beyne giden ağrı sinyallerinin iletimini durdurmak suretiyle de ağrıyı  keser; öksürük baskılayıcı etkisiyle öksürüğün sıklığını ve şiddetini azaltır; vücuttaki doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı gözlerde kızarma, yaşarma, kaşınma, ödem, hapşırık, burun akıntısı gibi alerjik belirtileri giderir. KATARİN PLUS B, nezle, saman nezlesi, grip, soğuk algınlığı, soluk borusu iltihabı, yutak iltihabı (farenjit), bademcik iltihabı (tonsilit), yüz sinüslerinin iltihabı (sinüzit) gibi üst solunum yollarındaki hastalıklarda ortaya çıkan gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, sıcaklık, üşüme, kuru öksürük, hapşırık, geniz- burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı ve vücut kırgınlığı gibi yakınmaların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Kullanımı 6 yaşından büyük çocuklar, ergenler ve erişkinler için uygundur.

 

KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. KATARİN PLUS B, histaminin etkilerini engelleyici, ağrı kesici, ateş düşürücü ve öksürük kesici bir ilaçtır.
  3. Bu ilacı kullanımınız süresince hekime danışmadan gribe, soğuk algınlığına veya ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. Halihazırda kullandığınız diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak kullanım amaçlarının aynı olup olmadığına bakınız.
  4. İlacı kullanmaya başladıktan sonraki birkaç gün içerisinde yakınmalarınızda azalma olmazsa ya da daha da  artarsa veya üzerine başka rahatsızlıklar eklenirse ilacın kullanımını kesip hekiminizle temasa geçiniz.
  5. Eğer karaciğer veya böbreklerinizde ciddi sorunlar varsa ya da düzenli olarak alkol tüketiyorsanız, alkole bağlı karaciğer rahatsızlığınız varsa; kalple ilgili bir rahatsızlığınız varsa ya da virüs kaynaklı karaciğer iltihaplanması, QT sendromu, G6PD enzimi eksikliği, MAO inhibitörü kullanımı, midenin oniki parmak bağırsağa açıldığı yerde daralma,  idrar yollarında tıkanıklık, diyabetiniz varsa veya anemi  ya da kan hücreleri ile ilgili problemler yaşanıyorsa bu ilacı hekime danışmadan kullanmanız önerilmez.
  6. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait (depresyon tedavisinde kullanılan bir grup ilaç) herhangi bir ilaç kullandıysanız; bu ilacı kullanmayınız. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden öksürük veya soğuk algınlığı ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  7. Bu ilacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkolle birlikte alındığında ya da yüksek dozlarda alındığında karaciğerinizde ciddi sorunlar yaratabilir, mide kanamasına sebep olabilir.
  8. Araç ya da makine kullanımına engel teşkil etmez. Ancak kullanımı uyuklamaya sebebiyet verebileceğinden, ilacın üzerinizdeki etkisini görmeden araç ya da makine kullanmanız tavsiye edilmez.
  9. Gebelik  ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.
  10. Hekiminizin önerdiği dozu dikkate alınız. İlacın normal doz haricinde ekstra kullanımı sindirim organlarında, karaciğer ve böbreklerde ciddi problemlere yol açar.
  11. Eğer ilacı hekimin reçetede belirttiği dozdan daha fazla aldıysanız, tıbbi yardım için acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.

 

KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size reçetede belirtilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. Şurubu kuvvetlice çalkalayıp, doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçüm kaşığı ile içiniz. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  3. İlacınızı aç veya tok karnına alınabilir
  4. 12 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde, günlük önerilen doz: 6 -8 saatlik  aralar ile günde 3-4 kere 1 er veya 2 şer ölçek (günde 8 ölçeği geçmemeli);
  5. 6-12 yaş arası çocuklarda, günlük önerilen doz: 6 -8 saatlik  aralar ile günde 3-4 kere yarımşar veya 1 er ölçek (günde 4 ölçeği geçmemeli);
  6. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, ağız kuruluğu, gaz, baş dönmesi, asabilik ve uyuşukluk sık rastlanan yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Parasetamol, Butamirat sitrat, Klorfeniramin maleat
İlaç Marka İsmi: KATARİN PLUS B PEDİATRİK Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir