PANADOL MİGRESTOP Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Parasetamol, Asetilsalisilik asit ve Kafein‘  dir.  PANADOL MİGRESTOP Film Tablet, hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin giderilmesinde etkilidir. PANADOL MİGRESTOP, soğuk algınlığı  ve gribal enfeksiyonlara bağlı ateş, üşüme, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı gibi hastalık belirtilerinin giderilmesinde ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak; migren, baş ağrısı, diş ağrısı, diş çekimi sonrası ağrı, eklem ağrıları, romatizmal ağrılar, nevralji, siyatik, kas ağrısı, bel-sırt-boyun ağrısı gibi akut kas ve iskelet sistemi ağrıları, kireçlenmeye bağlı ağrılar ile eklem ve kaslardaki   incinme/burkulma/zorlanmaya bağlı ağrılar ve bayanlarda adet dönemi (dismenore)  ağrılarında ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Kullanımı 16 yaş ve üstü gençler ve yetişkinler içindir.

PANADOL MİGRESTOP Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PANADOL MİGRESTOP, hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin giderilmesinde kullanılır.
  3. Doktora danışılmadan, 3 veya 4 günden daha uzun süre  kullanılmamalıdır.
  4. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, bir doktora başvurunuz.
  5. Parasetamol içeren diğer ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  6. Eğer şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da yakın geçmişte mide ülseri veya mide kanaması öykünüz, kan pıhtılaşma bozukluğunuz (hemofili) ya da gut hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  7. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da G-6-PD eksikliği (düşük kırmızı kan hücresi sayımına neden olan kalıtımsal bir durum), dehidrasyon (aşırı su kaybı), alerjik bir hastalık veya astımınız varsa; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  8. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkol içeren içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  9. 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

PANADOL MİGRESTOP Film Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.
  3. Yaşlılarda, yetişkinlerde ve 16 yaş üstü gençlerde günlük önerilen doz: Günde 1 veya 2 tabletten 6 tablete kadar alınabilir. Doz alım saatleri arasında en az 4 saatlik bir süre olmalıdır.
  4. 24 saat içerisinde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, baş dönmesi, sinirlilik, karın ağrısı, gaz, hazımsızlık yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Parasetamol, Asetilsalisilik asit, Kafein
İlaç Marka İsmi: PANADOL MİGRESTOP Film Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir