VERMIDON PLUS Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol, Propifenazon, Kafein‘ dir. VERMIDON PLUS Tablet, soğuk algınlığı  ve gribal enfeksiyonlara bağlı ateş, üşüme, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı gibi hastalık belirtilerinin giderilmesinde ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak; migren, baş ağrısı, diş ağrısı, diş çekimi sonrası ağrı,  eklem ağrıları, romatizmal ağrılar, kas ağrısı, bel-sırt-boyun ağrısı gibi akut kas ve iskelet sistemi ağrıları, kireçlenmeye bağlı ağrılar ile eklem ve kaslardaki  incinme/burkulma/zorlanmaya bağlı ağrılar ve bayanlarda adet dönemi (dismenore)  ağrılarında ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Kullanımı 12 yaş üzeri çocuklar, gençler ve yetişkinler içindir.

VERMIDON PLUS Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Doktor tavsiyesi olmadan 3 ardışık günden daha uzun süre kullanılmamalıdır.
  3. Ağrı şikayetiniz 5 günü aşar ya da ateşiniz 3 günden fazla sürerse ya da artarsa veya başka rahatsızlık belirtileri ortaya çıkarsa ilacın kullanımını kesip, doktorunuza başvurunuz.
  4. Ciddi karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da kalıtsal (ırsi) bir hastalığa bağlı hemolitik anemi  veya akut hepatik porfiria adı verilen ve kansızlığa neden olan bir hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da karaciğer enzimlerinde yükselme (Gilbert sendromu),  astımda dahil olmak üzere herhangi bir akciğer hastalığı, kansızlık  ya da kan hücreleri ile ilgili bir hastalığınız varsa ya da alkolikseniz; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz  hakkında bilgi veriniz.
  6. Astım, saman nezlesi veya benzeri hastalıklarınız varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  7. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  8. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  9. Kullanımı nadiren de olsa uyku hali ve baş dönmesine sebep olabilir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmemektedir. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

VERMIDON PLUS Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.  Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.
  3. 12 ile 16 yaş arası çocuklar tek seferde 1 tablet kullanabilir. Gerekli görüldüğü durumlarda 24 saat içerisinde 3 kez 1 er doz kullanılabilir.
  4. 16 yaş üzeri yetişkinler tek seferde 1 veya 2 tablet kullanabilir. Gerekli görüldüğü durumlarda 24 saat içerisinde 3 kez kullanılabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, gaz, karın ağrısı, kabızlık,  baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali, üst solunum yolu hastalık belirtileri yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Parasetamol, Propifenazon, Kafein
İlaç Marka İsmi: VERMIDON PLUS Tablet

VERMIDON PLUS Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

VERMIDON PLUS Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

VERMIDON PLUS Tablet kısa ürün bilgisi

VERMIDON PLUS Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir