İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL

Endikasyon Bilgisi :

Levosalbutamol adlı etken maddeyi ihtiva eden İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL, astım-kronik bronşit-amfizem gibi tıkayıcı akciğer hastalığı olan dört yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde bronşlardaki daralmayı azaltmak suretiyle, nefes alıp vermeyi kolaylaştıran bir ilaçtır.

 

İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaçtan faydalı sonuçlar elde etmek için, düzenli kullanmanız gerekir. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını bırakmayınız. Hekimin tavsiye ettiği sürece kullanmaya devam ediniz.
  2. Solunum yollarının daralmasını önleyen diğer ilaçlarla birlikte kullanılmamalı, ayrıca tansiyon ilaçları, kalp ilaçları, idrar yapmayı kolaylaştırıcı ilaçlar, depresyon ilaçları, kafein içeren ilaçlar, diyet ilaçları, burun sinüslerini açıcı ilaçlarla beraber kullanımı öngörülmemektedir.
  3. Böbrek işlevlerinizde bozukluk, aşırı çalışan tiroid ya da astım ilacı kullanıyorsanız, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, diyabet hastalığı, kanda düşük potasyum, kan basıncında ani düşme ya da yükselme, kalbi veya damarları etkileyen bir rahatsızlığınız var ise; bu ilacı kullanmadan önce hekime durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlaması yapılması gerekebilir.
  4. Bu ilacı kullanırken astımda bir iyileşme sağlanamaması ya da hastalık şikayetlerinin sıklaşması  halinde, astımın kontrol altına alınabilmesi için  tedavinin takibini yapan hekimle acilen görüşülmelidir.
  5. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekimle görüşmeden İNHAWELL ilaç kullanılmamalıdır. Yalnızca hekim tavsiyesiyle kullanılabilir.
  6. İlacın aktif maddesine karşı bir hassasiyetiniz var ise; bu ilacı kullanmanız önerilmez.

 

İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL’ ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz  İNHAWELL ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine dikkatle uymanız önemlidir. Yanlış kullanım ve hekim tavsiyesi dışında uygulama yapılması hastalığın gidişatını olumsuz şekilde etkiler, dolayısıyla sağlığınıza zararı olur.
  2. Kapsüller sadece inhalasyon yolu (ağızdan soluyarak) ile kullanılır. Kesinlikle yutulmamalıdır.
  3. Günlük tavsiye edilen ilaç dozu: 4 veya 6 saatlik aralarla bir uygulamadır.
  4. 1., 2. ve 3. toz başlığını yukarı doğru çekerek açınız. Daha sonra ağızlık parçasını açınız. Blister ambalajından bir İNHAWELL inhalasyon için toz içeren kapsülü çıkarınız (kullanımdan hemen önce çıkarınız) ve şekilde gösterildiği gibi merkezi hazneye yerleştiriniz. Kapsülün hazneye hangi yönde yerleştirildiği önemli değildir. Ağızlık parçasını bir “klik” sesi duyuncaya değin sıkıca kapatınız. Toz başlığını açık bırakınız. İnhalasyon cihazını ağızlık parçası yukarıda olacak şekilde tutunuz ve kapağı bastırarak kapatınız. Böylece kapsülde delikler açılacak ve nefes aldığınızda ilacın salıverilmesini sağlayacaktır. Nefesinizi tam olarak veriniz.
    Önemli: Hiçbir zaman ağızlık parçasına doğru nefes vermeyiniz. İnhalasyon cihazının ağzını açıp, cihazı ağzınıza kadar kaldırınız ve dudaklarınızı ağızlık parçasının çevresinde sıkıca kapayınız. Başınızı dik bir şekilde tutarak, yavaş ve derin bir nefes alınız; nefes alma hızınızı, kapsülün titreştiğini algılayacak şekilde ayarlayınız. Akciğerleriniz doluncaya kadar nefes alınız; nefesinizi sizi zorlamayacak bir süreyle tutunuz ve bu esnada
    inhalasyon cihazını ağzınızdan çıkarınız. Şimdi normal nefes alıp vermeye başlayabilirsiniz.
  5. Ağız içinde aft oluşumunu ve  beyaz, sarı veya krem renkte lekeler oluşma riskini önlemek için inhaleri uyguladıktan sonra ağız su ile çalkalanmalıdır.
  6. Ağızlık parçasını yeniden açınız. Cihazı çevirerek kullanılmış kapsülü çıkarınız ve atınız. Ağızlık parçasını ve toz başlığını kapatınız ve inhalasyon cihazınızı yerine kaldırınız.
  7. İnhalasyon cihazının temizlenmesi: İnhalasyon cihazını ayda bir kez yıkayınız. Kapağı ve ağızlığı açınız. Cihazı sıcak su ile yıkayarak içerisindeki tozlardan arındırınız. Cihaz içerisindeki suyu boşaltarak kağıt bez üzerine kapak, ağızlık ve gövde kısımları açık kalacak şekilde kurumaya bırakınız. 24 saat kurumaya bırakılan
    cihaz kullanılmaya hazırdır. Eğer ihtiyaç varsa ağızlık kısmının dış yüzeyi ıslak olmayan nemli bir
    bezle silinebilir.

 

İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL Yan Etkileri :

  1. —Midede bulanma, kusma
    —Baş dönmesi (vertigo), kulak ağrısı, sersemlik hali
    —Bronş, bademcik iltihaplanması, göz iltihabı, nezle,  gribal enfeksiyon, uçuk gibi viral enfeksiyon belirtileri, sivilce
    —Kabızlık
    —Kas iskelet sistemi ağrıları                                                                                                                                                     —Rregl döneminde ağrının artması
    —Vajinada aft (pamukçuk)
    —Boğaz ve ağızda kuruluk, tahriş, öksürme
    —Asabi ruh hali, titreme, üritker, kaşıntı, uyku bozukluğu ilacın hafif yan etkileridir, Eğer bu durumlardan herhangi biri ile karşılaşırsanız hekiminize haber veriniz.
  2. İNHAWELL ilacı uyguladıktan sonra nefes alamama, kurdeşen, yüzde, dudaklar ve dilde veya boğazda şişlik gibi ilaca karşı bir hassasiyet gelişmesi durumuna ya da kalp atışlarında artış (taşikardi) , göğüs ağrısı veya düzensiz kalp atışları gibi çok nadir görülen yan etkilerde ilacın uygulanması kesilip, acilen bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

 

İlaç Etken Maddesi: levosalbutamol
İlaç Marka İsmi: İNHAWELL 100 MCG İNHALASYON İÇIN TOZ İÇEREN KAPSÜL

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir