İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOL

Endikasyon Bilgisi :

İpratropium ve Levosalbutamol adlı etken maddeleri içinde bulunduran İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOL, astım-kronik bronşit-amfizem- KOAH gibi tıkanmayla alakalı solunum yolu hastalıklarını tedavi etmek için altı yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde bronşlardaki daralmayı azaltarak, akciğerlere hava giriş çıkışını kolaylaştıran bir ilaçtır.

 

İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOL Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekimle görüşmeden İPRALEV ilaç kullanılmamalıdır. Yalnızca hekim tavsiyesiyle kullanılabilir.
  2. İlacın aktif maddesine karşı bir hassasiyetiniz var ise; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. İlaçtan faydalı sonuç elde etmek için, düzenli kullanmanız gerekir. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını bırakmayınız. Hekimin tavsiye ettiği sürece kullanmaya devam ediniz.
  4. Solunum yollarının daralmasını önleyen diğer ilaçlarla birlikte kullanılmamalı, ayrıca tansiyon ilaçları, kalp ilaçları, idrar yapmayı kolaylaştırıcı ilaçlar, depresyon ilaçları, kafein içeren ilaçlar, diyet ilaçları, burun sinüslerini açıcı ilaçlarla beraber kullanımı öngörülmemektedir.
  5. Böbrek işlevlerinizde bozukluk, aşırı çalışan tiroid ya da astım ilacı kullanıyorsanız, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, diyabet hastalığı, kanda düşük potasyum, kan basıncında ani düşme ya da yükselme, kalbi veya damarları etkileyen bir rahatsızlığınız var ise; bu ilacı kullanmadan önce hekime durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlaması yapılması gerekebilir.
  6. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına dair özel bir doz tavsiyesi yoktur. Karaciğer yetmezliği olanlar  İPRALEV ilacı hekim gözetiminde kullanmalıdırlar.
  7. Tavsiye edilenden daha fazla İPRALEV kullandıysanız hekiminizle görüşünüz veya bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.  Bu ilacı ve kullanmakta olduğunuz diğer ilaçları (mümkünse kutuları ile birlikte) yanınızda bulundurunuz. Kullanmanız gerekenden daha fazla İPRALEV uygulandığında ağız kuruluğu, hızlı kalp atışı veya görmenizde bulanıklık ortaya çıkabilir.
  8. Bu ilacı kullanırken astımda bir iyileşme sağlanamaması ya da hastalık şikayetlerinin sıklaşması  halinde, astımın kontrol altına alınabilmesi için  tedavinin takibini yapan hekimle acilen görüşülmelidir.

 

İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOL’ ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz  İPRALEV ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine dikkatle uymanız önemlidir. Yanlış kullanım ve hekim tavsiyesi dışında uygulama yapılması hastalığın gidişatını olumsuz şekilde etkiler, dolayısıyla sağlığınıza zararı olur.
  2. Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki ergenlere tavsiye edilen: günde 4 defa 2 inhalasyondur. Hekim gerek görürse bu miktar günde 12 inhalasyona kadar yükseltilebilir. 24 saatlik dilim içerisinde 12 inhalasyondan fazla kullanılması öngörülmemektedir. İPRALEV, 6 yaş ve üzeri çocuklar için günde 3 defa 2 inhalasyon şeklinde tavsiye edilir.
  3. İnhalasyon spreyinizi ilk kez kullanacağınız zaman çalışıp çalışmadığını test ediniz. Ağızlık
    kapağını başparmağınız ve parmaklarınız ile yanlardan hafifçe sıkarak çıkarınız ve çekip
    ayırınız. Çalıştığından emin olmak için, inhaler spreyinizi sallayınız, ağızlığı sizden uzak tutunuz ve
    havaya bir puf serbest bırakılması için tüpü bastırınız. İnhalasyon spreyinizi bir hafta veya daha
    uzun süre kullanmadığınızda ağızlık kapağını çıkarmalısınız ve boşluğa iki kez sıkım yapmalısınız. İnhalasyon spreyinizi kullanacağınız zaman oturunuz veya ayakta dik durunuz.
  4. Ağızlık kapağını çıkarınız. Ağızlığın temiz olduğundan
    emin olmak için içini ve dışını kontrol ediniz. İnhalasyon spreyinizi her kullanımdan önce iyice çalkalayınız.
  5. İnhalasyon spreyinizi başparmağınız ağızlığın altında, inhalasyon spreyinizin tabanında olacak şekilde dik tutunuz.
  6. Ağızlığı dişlerinizin arasına koyunuz ve dudaklarınızı sıkıca kapatınız. Ağzınızdan yavaş ve derin nefes alınız ve aynı anda bir puf doz boşaltmak için inhalasyon spreyinizin üst kısmına basınız. Nefesinizi birkaç saniye veya rahatça tutabildiğiniz kadar tutunuz ve ağızlığı ağzınızdan çıkarıp parmağınızı inhalasyon spreyinizin üst kısmından çekiniz. Her bir puf ilaç alımı arasında yaklaşık yarım dakika bekleyiniz ve sonra aynı işlemleri  tekrarlayınız. Cihazı kullandıktan sonra tozdan korumak için ağızlığın kapağını hemen kapatınız. Ağızlık
    kapağı doğru bir şekilde yerleştirildiğinde tam yerine oturacaktır. Eğer yerine oturmuyorsa, ağızlık kapağını diğer yöne çeviriniz. Çok fazla güç uygulamayınız.
  7. Eğer spreyin üst kısmından veya ağzınızın yanlarından “buhar” geldiğini görürseniz, ilacı tekrar uygulayınız.
  8. İnhalasyon spreyinizi haftada en az bir kez temizleyiniz.
    a) Ağızlık kapağınız çıkarınız. b) Tüpü plastik gövdeden çıkarmayınız. c) Kuru bir bez veya kumaş ile ağızlığın içini ve dışını ve plastik gövdeyi siliniz. d) Ağızlık kapağını doğru bir şekilde yerleştiriniz. Kapağı yerleştirmek için çok fazla güç uygulamayınız ve kapak yerine tam oturacaktır.
  9. Küçük çocuklara yardım gerekebilir ve yetişkinler onların inhaleri kullanmasına yardım edebilir. Çocukları nefesini dışarı vermeye ve nefesini alırken inhaleri püskürtmeye teşvik
    ediniz. Tekniği beraberce deneyiniz. Çocuklarda uygulamanın zor olduğu durumlarda
    eczacınıza veya doktorunuza danışınız. Nefes alma ile aerosol uygulamasının aynı anda olmasında zorluk yaşıyorsanız doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz. Doktorunuz inhaler spreyiniz ile birlikte hava odacığı
    kullanmanızı önerebilir. Çocuklar ve elleri kuvvetsiz hastalar inhaleri iki işaret parmağı inhalerin tepesinde, iki
    başparmağı ağız parçasının altında olacak şekilde iki elleri ile birlikte tutabilirler.
  10. Ağız içinde aft oluşumunu ve  beyaz, sarı veya krem renkte lekeler oluşma riskini önlemek için inhaleri uyguladıktan sonra ağız su ile çalkalanmalıdır.

 

İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOLYan Etkileri :

  1. İPRALEV ilacı uyguladıktan sonra nefes alamama, kurdeşen, yüzde, dudaklar ve dilde veya boğazda şişlik gibi ilaca karşı bir hassasiyet gelişmesi durumuna ya da kalp atışlarında artış (taşikardi) , göğüs ağrısı veya düzensiz kalp atışları gibi çok nadir görülen yan etkilerde ilacın uygulanması kesilip, acilen bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.
  2. —Midede bulanma, kusma
    —Baş dönmesi (vertigo), kulak ağrısı, sersemlik hali
    —Bronş, bademcik iltihaplanması, göz iltihabı, nezle,  gribal enfeksiyon, uçuk gibi viral enfeksiyon belirtileri, sivilce
    —Kabızlık
    —Kas iskelet sistemi ağrıları                                                                                                                                                     —Ağrılı regl dönemi
    —Vajinada aft (pamukçuk)
    —Boğaz ve ağızda kuruluk, tahriş, öksürme
    —Asabi ruh hali, titreme, üritker, kaşıntı, uyku bozukluğu ilacın hafif yan etkileridir, Eğer bu durumlardan herhangi biri ile karşılaşırsanız hekiminize haber veriniz.

 

İlaç Etken Maddesi: İpratropium, Levosalbutamol
İlaç Marka İsmi: İPRALEV 20/50 MCG İNHALASYON İÇIN ÖLÇÜLÜ DOZLU AEROSOL

Ruhsat Sahibi : Celtis İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Esenler / İSTANBUL
Telefon: 0 850 201 23 23
Faks: 0 212 482 24 78
e-mail: info@celtisilac.com.tr

Üretici Firma : Neutec İnhaler İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Arifiye / SAKARYA

İPRALEV 20/50 MCG inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol kullanma talimatı


İPRALEV 20-50 MCG inhalasyon. için ölçülü dozlu aerosol kullanma talimatı

İPRALEV 20/50 MCG inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol kısa ürün bilgisi

İPRALEV 20-50 MCG inhalasyon için ölçülü dozlu aerosol kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir