LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ

Endikasyon Bilgisi :

İlacın aktif maddesi Levosalbutamol‘dur. LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ, astım-kronik bronşit-amfizem gibi tıkayıcı akciğer hastalığı olan dört yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde bronşlardaki daralmayı azaltmak suretiyle, nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

 

LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın aktif maddesine karşı bir hassasiyetiniz var ise; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Solunum yollarının daralmasını önleyen diğer ilaçlarla birlikte kullanılmamalı, ayrıca tansiyon ilaçları, kalp ilaçları, idrar yapmayı kolaylaştırıcı ilaçlar, depresyon ilaçları, kafein içeren ilaçlar, diyet ilaçları, burun sinüslerini açıcı ilaçlarla beraber kullanımı öngörülmemektedir.
  3. Böbrek işlevlerinizde bozukluk, aşırı çalışan tiroid ya da astım ilacı kullanıyorsanız, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, diyabet hastalığı, kanda düşük potasyum, kan basıncında ani düşme ya da yükselme, kalbi veya damarları etkileyen bir rahatsızlığınız var ise; bu ilacı kullanmadan önce hekime durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlaması yapılması gerekebilir.
  4. Bu ilacı kullanırken astımda bir iyileşme sağlanamaması ya da hastalık şikayetlerinin sıklaşması  halinde, astımın kontrol altına alınabilmesi için  tedavinin takibini yapan hekimle acilen görüşülmelidir.
  5. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde hekimle görüşmeden LEVODOSE ilaç kullanılmamalıdır. Yalnızca hekim tavsiyesiyle kullanılabilir.

 

LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ’ un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz  LEVODOSE ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine dikkatle uymanız önemlidir. Yanlış kullanım ve hekim tavsiyesi dışında uygulama yapılması hastalığın gidişatını olumsuz şekilde etkiler, dolayısıyla sağlığınıza zararı olur.
  2. İnhaler soluyarak uygulanır. Günlük tavsiye edilen ilaç dozu: 4 veya 6 saatlik aralarla bir uygulamadır.
  3. Cihazın içinde bulunan ilaç 60 uygulamalıktır. Tedaviniz sürerken ilacınızın kaç kullanımlık kaldığını cihazın doz göstergesinden görebilirsiniz.
  4. İlaç alımını üç aşamada tamamlamış olacaksınız. a)- Cihazı açma   b)- İçine çekme   c)- Kapatma
  5. Dış kapak itilince ağızlık içinde küçük bir delik açılır ve bir kullanımlık ilaç inhale edilmek için
    hazır hale gelir. Cihazı kapatınca dış kapak ilk konuma gelir ve bir sonraki uygulamayı yapacak durumda olur.
    Dış kapak, kullanılmadığı zamanlarda inhaler cihazı kapalı durumdadır. İlacı israfını önlemek için dış kapağı gereksiz yere itmeyiniz.
  6. İnhaleri açmak ve kullanıma hazır hale getirmek için dış kapağı itmeniz kafidir.  İnhaleri kullanmadan önce cihazın ağızlık kısmını ağzınıza dönük bir şekilde tutmalısınız. .
  7. Cihaz ağızdan uzaklaştırılıp derin bir nefes alınıp ve verilir. Ardından cihazın ağızlık kısmı, dudaklarla hava almayacak bir biçimde kavranıp güçlü bir biçimde ilaç içe çekilir ve 10-15 saniye kadar nefese tutulup, yavaş yavaş dışarıya boşaltılır. Ve cihazın kapağı itilerek, ilk konumuna getirilir. Eğer hekim 2 doz uygulamasının gerekli olduğunu belirttiyse,  ikinci bir doz için yarım dakika kadar beklenip ve aynı işlem sırasıyla tekrarlanabilir.
  8. İnhaler yoluyla nefes alındığında ilaç akciğerlere gider. Bu nedenle, cihazın ağız parçası aracılığıyla kuvvetli nefes almalısınız.
  9. Ağız içinde aft oluşumunu ve  beyaz, sarı veya krem renkte lekeler oluşma riskini önlemek için inhaleri uyguladıktan sonra ağız su ile çalkalanmalıdır.

 

LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ Yan Etkileri :

  1. LEVODOSE ilacı uyguladıktan sonra nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklar ve dilde veya boğazda şişlik gibi ilaca karşı bir hassasiyet gelişmesi durumuna ya da kalp atışlarında artış (taşikardi) , göğüs ağrısı veya düzensiz kalp atışları gibi çok nadir görülen yan etkilerde ilacın uygulanması kesilip, acilen bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

 

İlaç Etken Maddesi: levosalbutamol
İlaç Marka İsmi: LEVODOSE 100 MG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN BLISTER 60 DOZ

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir