FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül

FERMENTO için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, FERMENTO ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, FERMENTO dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül kısa ürün bilgisi

FERMENTO Enterik Kaplı Pellet İçeren Kapsül kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: Domuz pankreatini (lipaz, amilaz, proteaz) ve dimetikon (80 mg) etken maddesini içinde bulunduran FERMENTO Kapsül, achlia gastrica, kistik fibroz,  pankreatit, karaciğer ve safra kesesi ile ilişkili sindirim enzim yetmezliği, mide veya bağırsak ameliyatı sonrası görülen sindirim bozukluğu, mide-bağırsakta gaz birikmesi ve yemek sonrası hazım yetmezliği durumlarında;

Doz: günde 1 veya 2 adet FERMENTO kapsül, yemek sırasında.

FERMENTO, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan bu ilaç kullanılmaz.

FERMENTO Kontrendikeleri: aşırı hassasiyet, sarılık, bağırsak düğümlenmesi, safra yolunda tıkanıklık, akut pankreas inflamsayonu.

Etkileşim: akarboz, antiasit mide ilaçları.

FERMENTO kullandıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda ,boğaz veya  dilde şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

FERMENTO yan etki: yaygın şekilde görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

FERMENTO Kapsül, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Sindirimi Kolaylaştıran İlaçlar, Enzimler, Dijestif Enzim Preparatları ve pankreatin karışımları+ dimetikon şeklinde sınıflandırılmış olup, A09AA ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FERMENTO, ADEKA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.
FERMENTO da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz FERMENTO’yu nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FERMENTO ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
FERMENTO’yu size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca FERMENTO’yu bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir