FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet

FESTAL-N için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, FESTAL-N ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, FESTAL-N dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

FESTAL-N 220 mg Enterik Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: 220 mg Pankreatin, lipaz, amilaz ve proteaz etken maddesini içinde bulunduran FESTAL-N, hazım yetersizlikleri, bağırsak gazı ve pankreasın işlev bozukluklarında;

Doz: günde 2 x 2-3 enterik kaplı tablet yemekten 30 dakika önce veya yemek sırasında.

FESTAL-N, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan bu ilaç kullanılmaz.

FESTAL-N Kontrendikeleri: aşırı hassasiyet, 3 yaş altı çocuklarda kullanımı,

Etkileşim: oral demir ilaçlarıyla beraber kullanılmamalıdır.

FESTAL-N kullandıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

FESTAL-N yan etki: Kansızlık, boyun, kulak, boğaz ve baş ağrısı, Periferik ödem, iyi huylu böbrek tümörü, burun tıkanıklığı, öksürme, karın bölgesinde ağrı, karın şişliği, virüs enfeksiyonu.

FESTAL-N enterik kaplı tablet, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Sindirimi Kolaylaştıran İlaçlar, Enzimler, Pankreas Enzimleri ve pankreatin karışımları şeklinde sınıflandırılmış olup, A09AA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FESTAL-N, SANOFİ SAĞLIK ÜRÜNLERİ firmasının ürünüdür.
FESTAL-N Enterik Kaplı Tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz FESTAL-N’ i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FESTAL-N ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
FESTAL-N tableti size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca FESTAL-N’ i bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir