FLATON Enterik Kaplı Draje

FLATON için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, FLATON ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, FLATON dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi FLATON Enterik Kaplı Draje hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

FLATON Enterik Kaplı Draje kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FLATON Enterik Kaplı Draje kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

FLATON Enterik Kaplı Draje kısa ürün bilgisi

FLATON Enterik Kaplı Draje kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: Pankreatin-domuz kaynaklı (lipaz, amilaz, proteaz), safra ekstresi (sığır kaynaklı), Hemiselülaz ve Simetikon etken maddesini içinde bulunduran FLATON Draje, mide-bağırsak rahatsızlıkları veya hava yutmaya bağlı ya da ameliyattan önce ve sonra gaz birimimi durumlarında, ayrıca karın içi organlarının röntgen çekimi öncesinde aşırı gazın giderilmesinde;  aşırı yemeye veya özellikle yaşlılarda yiyeceklerin çiğnenmeden yutulmasına bağlı hazımsızlıkta; karaciğer, safra kesesi hastalığı ve kronik pankreatite bağlı sindirim bozukluklarında;

Doz: günde 1-2 adet FLATON draje, yemek sırasında.

FLATON, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan bu ilaç kullanılmaz.

FLATON Kontrendikeleri: bağırsak düğümlenmesi, aşırı hassasiyet.

Etkileşim: levotiroksin ve akarboz etken maddeli ilaçlar,

FLATON kullandıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda ,boğaz veya  dilde şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

FLATON yan etki: yaygın şekilde görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

FLATON Enterik Kaplı Draje, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Sindirimi Kolaylaştıran İlaçlar, Enzimler, Dijestif Enzim Preparatları ve pankreatin karışımları+safra ekstresi+Hemiselülaz +Simetikon şeklinde sınıflandırılmış olup, A09AA ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz FLATON, BİLİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

FLATON da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz FLATON’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. FLATON ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
FLATON’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca FLATON’u bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir