DOLARIT 300 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Etodolak‘ tır. DOLARIT 300 mg Film Tablet, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik faktörleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. DOLARIT, osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit ve ankilozan spondilitin belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti ağrıları, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, diş tedavisi ve diş eti iltihabına bağlı ağrılar, ortopedik ameliyat sonrası  görülen şişlik ve ağrı, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma-incinme-ezilmelerde oluşan şişlik ve ağrılarda ve bayanlarda adet dönemi (dismenore) ağrıları gibi akut ve kronik ağrılarda  kullanılmaktadır.  Ayrıca ateş düşürücü etkisi de vardır.

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

DOLARIT 300 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. DOLARIT, iltihap giderici ve ağrı kesicidir.
  3. Ciddi kalp yetmezliğiniz, şiddetli böbrek veya  karaciğer yetmezliğiniz varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa; kullanmayınız.
  4. Geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış  ülseratif kolit öyküsü, astım ya da soluma güçlüğü, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  5. Kusma, ishal veya yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz varsa (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); kullanmayınız.
  6. Bypass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  7. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya mide-bağırsak kanaması varsa; kullanmayınız.
  8. Özellikle yaşlı hastalarda kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama veya delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Alkol ile birlikte almayınız, mide hasarı riski artabilir.
  10. Kullanımı baş dönmesine ve sersemliğe sebebiyet verebileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  11. •18 yaş altı çocuklar ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

DOLARIT 300 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu midede yaratabileceği tahrişi azaltmak amacı ile tok karnına alınız.
  3. Günlük doz aralığını ve miktarını rahatsızlığınızın ciddiyetine göre doktorunuz belirleyecektir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş dönmesi, sinirlilik, depresyon, halsizlik, yorgunluk, bulanık görme, kulak çınlaması, titreme, ateş, kaşıntı, döküntü, sık idrar, mide yanması, mide bulantısı, ishal, kabızlık  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Etodolak
İlaç Marka İsmi: DOLARIT 300 mg Film Tablet

DOLARIT 300 mg Film Tablet kullanma talimatı


dolarit-film-tablet-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir