BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Oksimetazolin hidroklorür’dür. BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi, burundaki kan damarlarının genişlemesi sebebiyle oluşan burun tıkanıklığını gidermek için kan damarlarını daraltarak (büzerek) çalışan bir ilaçtır. Burun ve sinüslerde kan damarlarının daralmasını sağlayarak tıkanıklığı giderir. Mevsimlere bağlı alerjik nezle (saman nezlesi)  veya  soğuk algınlığına bağlı kısa süre içerisinde gelişen nezle ile ilgili burun tıkanıklıklarının giderilmesi; paranazal sinüs ( alın, burnun arka kısmı ve burnun her iki tarafında bulunan kemik boşluklar ) hastalıklarında salgı boşaltılması;  orta kulak iltihaplarında geniz mukozasındaki şişliğin giderilmesi ve rinoskopiyi (burun boşluklarının incelenmesini)  kolaylaştırmak için kullanılır. Kullanımı 2 yaş ve üzeri çocuklar  içindir.

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Burundaki kan damarlarının genişlemesi sebebiyle oluşan burun tıkanıklığını gidermek için kan damarlarını daraltarak (büzerek) çalışan bir ilaçtır. Burun ve sinüslerde kan damarlarının daralmasını sağlayarak tıkanıklığı giderir.
  3. Burun deliklerinizin içinde yara, iltihap veya kabuklanma varsa, kullanmayınız.
  4. 5 günden fazla kullanmayınız. İlacın uzun süre kullanılması burun  dokusunda hasara ve kronik burun tıkanıklığına sebep olabilir. Eğer belirtilerinizde iyileşme olmazsa doktorunuzla görüşünüz.
  5. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  6. Eğer prostat büyümesi, böbrek üstü bezi tümörü,  yüksek tansiyon, dar açılı göz tansiyonu, şeker hastalığı, kalp hastalığı, atardamarlarda sertleşme, tiroid bozukluğu varsa veya MAO inhibitörler ve trisiklik antideprasan ilaçlarla tedavi görüyorsanız; kullanmadan önce  doktorunuzu durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  7. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi’nin kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. 2 yaş ve üzeri çocuklara günlük önerilen doz : Her bir burun deliğine günde 1 defa 1 püskürtme, gerekiyorsa günde 2-3 defa 1 er püskürtmedir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Burun mukozasında, ağız ve boğazda yanma ve kuruluk yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Oksimetazolin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: BURAZİN % 0.025 pediatrik doz ayarlı burun spreyi
BURAZIN Pediatrik, sırasıyla; Solunum Sistemi, Nazal İlaçlar, Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar, Sempatomimetikler ve Oksimetazolin hcl şeklinde sınıflandırılmış olup, R01AA05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz  BURAZIN Pediatrik, KURTSAN İLAÇLARI firmasının ürünüdür.

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi’ne ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi'ne ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi’nin kısa ürün bilgilendirmesi

BURAZIN Pediatrik Doz Ayarlı Burun Spreyi'nin kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir