DORANIT Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Desloratadin’dir. DORANIT  Şurup, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı deride kabartı, kızarıklık,  kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı, damakta kaşınma ve  hapşırık gibi alerjik belirtilerin tedavisinde etkili bir antihistaminiktir. Kurdeşene (ürtiker) bağlı kaşıntının giderilmesinde,  deride kabartı ve kızarıklık gibi belirtilerin ortadan kaldırılmasında ve  alerjik rinite ( Saman nezlesi ve ev tozu akarlarına  karşı alerji gibi) bağlı burunda tıkanıklık, akıntı ve kaşıntı, hapşırık, öksürük, damakta kaşınma,  gözlerde kızarıklık, sulanma ve yaşarma gibi belirtilerin giderilmesinde kullanılır. Kullanımı 1 yaş ve üzeri bebekler ve çocuklar içindir.

DORANIT  Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın içindeki etken maddeye veya diğer maddelere karşı bir alerji hassasiyetiniz varsa; kullanmayınız
  2. 1 yaşından küçük bebeklerde kullanmayınız.
  3. Eğer böbrek hastalığınız varsa; kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  4. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen doktorunuzla görüşmelisiniz.
  5. Uyuklamaya sebebiyet vermese de, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  6. DORANIT şurubun hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekime danışılmadan kullanılması tavsiye edilmez.

DORANIT  Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için şurubun kendi ölçüm kaşığı ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.
  3. DORANIT yemek sonrası veya öğün aralarında da kullanılabilir.
  4. Çocuk dozu: 1- 5 yaş günde 1 defa yarım ölçek (1,25 mg); 6-11 yaş günde 1 defa 1 ölçek (2,5 mg); .
  5. 12 yaş üstü ve yetişkin dozu: günde 1 defa 2 ölçek (5 mg) önerilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. DORANIT  kullanırken, şiddetli karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, ağızda kuruluk, baş ağrısı ve 2 yaş altı çocuklarda diyare, ateş, uyuyamama yaygın yan etkilerdir.
  3. Çarpıntı, karaciğer iltihabı, sersemlik, mide bulantısı veya ağrı, şişkinlik, ishal, miyalji, bilirubinde yükselme, halüsinasyonlar, uykulu hal, nöbet, döküntü, psikomotor hiperaktivite, taşikardi, karaciğer enzimlerinde artma; çok nadir görülebilecek yan etkilerdir (10,000 hastanın birinden az)

İlaç Etken Maddesi:  Desloratadin
İlaç Marka İsmi: DORANİT 2.5 mg/5 ml şurup
DORANİT, sırasıyla; Solunum Sistemi, Sistemik Antihistaminikler, Diğer Sistemik Antihistaminikler ve Desloratadin şeklinde sınıflandırılmış olup, R06AX27 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DORANİT, BERAT BERAN İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

DORANIT  Şurup İlaç Prospektüsü (kullanım talimatı)


DORANIT Şurup İlaç Prospektüsü (kullanım talimatı)

DORANIT  Şurup’un kısa ürün bilgilendirmesi

DORANIT Şurup'un kısa ürün bilgilendirmesi

DORANİT de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir