CLOPİXOL 20 mg/ml Oral Damla

Zuklopentiksol adlı etken maddeyi içinde bulunduran CLOPİXOL 20 mg/ml Oral Damla, sırasıyla; Sinir Sistemi, Psikoleptikler, Antipsikotikler, Tioksanten Türevleri ve Zuklopentiksol şeklinde sınıflandırılmış olup, N05AF05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CLOPIXOL Oral Damla, LUNDBECK İLAÇ firmasının ürünüdür .

CLOPIXOL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CLOPIXOL ne ilacıdır; CLOPIXOL’e başlamadan önce uyulması gerekenler,  CLOPIXOL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CLOPIXOL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CLOPIXOL Oral Damla ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CLOPİXOL 20 mg/ml Oral Damla’ya ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOPİXOL 20 mg-ml Oral Damla'ya ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOPİXOL 20 mg/ml Oral Damla’nın kısa ürün bilgilendirmesi

CLOPİXOL 20 mg-ml Oral Damla'nın kısa ürün bilgilendirmesi

CLOPIXOL Oral Damla, kronik ve akut şizofrenide; antipsikotik

Dozaj: 6-150 mg/gün

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, bilinç bulanıklığı

CLOPIXOL, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

Etkileşim : antihipertansifler, alkol kullanımı, lityum, guanetidin, antiepileptikler, kinidin, amiodaron, sotalol, dofetilid, eritromisin, moksifloksasin, terfenadin, astemizol, gatifloksasin, sisaprid, piperazin antikolinerjikler, metoklopramid, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar.

CLOPIXOL alırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dil ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

CLOPIXOL yan etki: kilo alma, iştahta artış, libidoda azalma, depresyon, ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, sinirlilik, ajitasyon, kaşıntı, hiperhidroz, asteni, güçsüzlük, yorgunluk, vücut ağrısı, vertigo, çarpıntı, taşikardi, dispne, nazal konjesyon, idrar yaparken zorlanma, işeme bozukluğu, poliüri, görme anomalileri, Akomodasyon bozukluğu, miyalji, dikkat bozukluğu, sersemlik, tremor, hipertoni, distoni, parestezi, yürüyüş bozukluğu, amnezi, baş ağrısı, hipokinezi, akatizi, hiperkinezi, somnolans, ağız kuruluğu

CLOPIXOL da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CLOPIXOL’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CLOPIXOL’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CLOPIXOL kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir