CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg/ml IM enjeksiyonluk çözelti

Zuklopentiksol asetat adlı etken maddeyi içinde bulunduran CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg/ml IM enjeksiyonluk çözelti, sırasıyla; Sinir Sistemi, Psikoleptikler, Antipsikotikler, Tioksanten Türevleri ve Zuklopentiksol şeklinde sınıflandırılmış olup, N05AF05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CLOPIXOL-ACUPHASE, LUNDBECK İLAÇ firmasının ürünüdür .

CLOPIXOL-ACUPHASE için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CLOPIXOL-ACUPHASE ne ilacıdır; CLOPIXOL-ACUPHASE’a başlamadan önce uyulması gerekenler,  CLOPIXOL-ACUPHASE dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CLOPIXOL-ACUPHASE kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CLOPIXOL-ACUPHASE IM Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg/ml IM enjeksiyonluk çözelti’ye ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg-ml IM enjeksiyonluk çözelti'ye ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg/ml IM enjeksiyonluk çözelti’nin kısa ürün bilgilendirmesi

CLOPIXOL-ACUPHASE 50 mg-ml IM enjeksiyonluk çözelti'nin kısa ürün bilgilendirmesi

CLOPIXOL-ACUPHASE IM Ampul, mani dahil akut psikoz ve kronik psikozlarda; antipsikotik

Dozaj: 50-150 mg/gün

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, bilinç bulanıklığı

CLOPIXOL-ACUPHASE, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

Etkileşim : antihipertansifler, alkol kullanımı, lityum, guanetidin, antiepileptikler, kinidin, amiodaron, sotalol, dofetilid, eritromisin, moksifloksasin, terfenadin, astemizol, gatifloksasin, sisaprid, piperazin antikolinerjikler, metoklopramid, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar.

CLOPIXOL-ACUPHASE alırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dil ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

CLOPIXOL-ACUPHASE yan etki: kilo alma, iştahta artış, libidoda azalma, depresyon, ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, sinirlilik, ajitasyon, kaşıntı, hiperhidroz, asteni, güçsüzlük, yorgunluk, vücut ağrısı, vertigo, çarpıntı, taşikardi, dispne, nazal konjesyon, idrar yaparken zorlanma, işeme bozukluğu, poliüri, görme anomalileri, Akomodasyon bozukluğu, miyalji, dikkat bozukluğu, sersemlik, tremor, hipertoni, distoni, parestezi, yürüyüş bozukluğu, amnezi , baş ağrısı, hipokinezi, akatizi, hiperkinezi, somnolans, ağız kuruluğu

CLOPIXOL-ACUPHASE da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CLOPIXOL-ACUPHASE’ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CLOPIXOL-ACUPHASE’ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. CLOPIXOL-ACUPHASE kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir