ATARAX 25 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Hidroksizin Dihidroklorür‘dür. ATARAX 25 mg Film Tablet, antihistaminik etkisiyle akut veya kronik kurdeşen belirtilerinin tedavisinde (kaşıntının giderilmesinde); sakinleştirici özelliği ile uykusuzluk;  endişe ve kaygıyı azaltıcı etkisiyle yetişkinlerde anksiyete ve yaygın anksiyete bozukluğu belirtilerinin  tedavisinde kullanılmakla birliktecerrahi girişimlerden önce vücudun immün sistemini yatıştırıcı olarak da kullanılır.
•Anksiyete: Ruhsal çöküntü belirtileri veya bu belirtiler olmaksızın duyulan endişe, kaygı hali.
•Yaygın anksiyete bozukluğu : Birçok konu ve sebeplerden dolayı duyulan yaygın, kronik ve uzun süreli endişe, kaygı hali.

ATARAX 25 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ATARAX, size  sadece mevcut durumunuz için reçete edilmiştir. Doktorunuz önermedikçe, başka rahatsızlıklarınız için kullanmayınız. İlacı hiçbir zaman başka biriyle paylaşmayınız.
  3. Kaşıntı giderici etkisi ilacın oral yoldan alımından 1 saat sonra, sedatif etkisi 5-10 dakika sonra başlar. Etkisi çocuklarda 7 saat, erişkinlerde 20 saat ve yaşlılarda 29 saat sürer.
  4. Eğer tedaviniz sırasında alerji testi yaptırmanız gerekiyorsa, alerji testi sonuçlarını etkilemesini önlemek için, tedavi 5 gün önceden sonlandırılmalıdır.
  5. Porfiri hastalığınız (bir tür metabolik bozukluk) varsa;  kullanmayınız.
  6. Bazı durumlarda ATARAX Film Tabletkullanımı özel dikkat gerektirir. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da astım hastasıysanız yada sürekli devam eden akciğer hastalığınız varsa veya bunama belirtileri gözleniyorsa, kalp ritim bozukluğu, uzamış QT aralığı (kalbin elektrik sisteminde meydana gelen bir bozukluk) geçmişi, mesane tıkanıklığı, iyi huylu prostat bezi büyümesi, dar açılı göz tansiyonu , şeker hastalığı, epilepsi (sara) veya  herhangi bir nöbet hastalığınız varsa; kullanmadan önce rahatsızlıklarınız hakkında doktorunuza bilgi veriniz. Doz ayarlaması gerekebilir.
  7. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen doktorunuzla görüşünüz.
  8. İlacın içeriğinde laktoz bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu söylenmişse bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  9. ATARAX kullanırken  alkol almaktan kaçınınız.  Alkol ilacın etkisini daha da arttırmaktadır.
  10. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  11. Hamilelik döneminde kullanılması doğmamış bebeğe zarar verebilir. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve kullanımını durdurmalısınız. Hamileliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emzirme döneminde ise anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.
  12. Çocuklarda ilacın şurup formunu kullanınız.

 

ATARAX 25 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Aç veya tok karnına alınabilir.
  3. Yetişkinlerde günlük önerilen doz:
  4. —Anksiyete (Kaygı) bozukluğu belirtilerinin tedavisinde: Günde sabah 1/2 (yarım) tablet, öğle 1/2 (yarım) tablet ve akşam 1 tablet olmak üzere günde 50 mg önerilir. Doktorunuz çok gerekli gördüğü durumlarda günlük dozu 300 mg a kadar yükseltebilir.
  5. —Kaşıntı belirtilerinin tedavisinde: Gece yatmadan önce başlangıç dozu olarak l tablet(25 mg)  ile tedaviye başlanır. Doktorunuzun gerekli gördüğü durumlarda günde 3-4 defa 1 tablet ile tedaviye devam edilir.
  6. —Cerrahi ameliyatlardan önce ön tedavi olarak, 1 veya 2 defa uygulanan 50mg (2 tablet)-200 mg ( 8 tablet): Anesteziden önceki gece yapılan bir uygulamanın ardından, operasyondan bir saat önce bir uygulama daha yapılır.
  7. Yaşlılarda ilacın etkisinin uzun sürmesi sebebiyle tedaviye, erişkinlere önerilen dozun yarısı ile başlanması önerilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uyku hali, halsizlik, baş ağrısı ve ağız kuruluğu yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Hidroksizin Dihidroklorür
İlaç Marka İsmi: ATARAX 25 mg Film Tablet
ATARAX, Psikoleptikler, Anksiyolitikler, Difenilmetan türevleri olarak TİTCK  ilaç listesinde farmakoterapötik grupta ve N05BB01 ATC koduyla yer almaktadır.
İlacın ruhsat sahibi: UCB Pharma A.Ş.
Palladium Tower, Barbaros Mah. Kardelen Sok. No:2 Kat:24/80
34746 Ataşehir, İstanbul
Üretimi  Pharmavision Sanayi ve Ticaret A.Ş. Firması tarafından yapılmaktadır.
Adres :Davutpaşa Caddesi No: 145 34010 Topkapı/İstanbul

ATARAX 25 mg Film Tablet  kullanma talimatı (ilaç hakkında hastayı daha detaylı bilgilendirmek amacıyla)
Burada;
1.ATARAX Film Tablet nedir ve ne için kullanılır?
2. ATARAX Film Tablet’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3.ATARAX Film Tablet nasıl kullanılır?
4. ATARAX Film Tablet’in olası yan etkileri nelerdir?
5. ATARAX Film Tablet’in saklanması;  gibi sorulara cevaben geniş kapsamlı içerikler sunulmuştur.
ATARAX-Film-Tablet-İlaç-Prospektüsü

ATARAX 25 mg kısa ürün bilgisi
ATARAX 25 mg kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir