VOSELMIT 200 mg 2 ml IM 6 Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Trimetobenzamid hidroklorür’ dür. VOSELMIT I.M. Ampul, beyindeki mide bulantısı ve kusmayı uyaran sinyalleri engelleyen bir ilaçtır. VOSELMIT,  mide bulantısı ve kusma şikayetlerinde kullanılır.  Kullanımı yetişkinler içindir.

VOSELMIT I.M. Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir hassasiyet durumu daha önce yaşadıysanız; kullanmanız önerilmez.
  2. VOSELMIT kullanırken alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkileri olan uyuşukluk hali ve uyku halini arttırmaktadır.
  3. Soğuk algınlığı ilaçları, ağrı kesici ilaçlar, kas gevşeticiler, nöbet ilaçları, depresyon ve anksiyete ilaçları gibi uyku veren ilaçlarla birlikte VOSELMIT’i  kullanmayınız.
  4. Kalp atışlarında düzensizlik veya herhangi bir kalp hastalığı, astım, göz tansiyonu, idrar kesesi problemleri ya da idrar yapmada güçlük, prostat büyümesi, karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığı durumlarından herhangi biri var ise;  VOSELMIT’ i kullanmadan önce hekiminizle görüşünüz.  VOSELMIT uygulanması sizin için uygun olmayabilir ya da doz ayarlamalarına  ihtiyaç duyulabilir.
  5. Çocuklarda VOSELMIT Ampul kullanılmamalıdır.
  6. VOSELMIT, düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, makine ve araba kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivasyonlarda dikkatli olunuz.
  7. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde VOSELMIT’i  hekiminize danışmadan kullanmayınız.

VOSELMIT I.M. Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. VOSELMIT kas içine enjeksiyon yolu ile uygulanır.  İlacın uygulaması dikkat gerektirdiğinden bir sağlık profesyonelinden yardım almalısınız.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Sarılık, istem dışı kasılmalar, kontrol edilemez şekilde titreme, kas krampları ve kas spazmları  gibi yan etkilerde ilacın alımını durdurup doktorunuza bildiriniz.

İlaç Etken Maddesi: Trimetobenzamid
İlaç Marka İsmi: VOSELMIT 200 mg 2 ml IM 6 Ampul
VOSELMIT Ampul, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Antiemetikler ve Trimetobenzamid şeklinde sınıflandırılmış olup, R06AA10 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz VOSELMIT, OSEL İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

VOSELMIT için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, VOSELMIT ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, VOSELMIT dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; VOSELMIT kullanım şekli; VOSELMIT ‘un yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi VOSELMIT ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

VOSELMIT IM Ampul Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

VOSELMIT IM Ampul’ün kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek

VOSELMIT de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz VOSELMIT ‘i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. VOSELMIT ‘i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir