VOMETIN Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Trimetobenzamid hidroklorür’ dür. VOMETIN Ampul, beyindeki mide bulantısı ve kusmayı uyaran sinyalleri engelleyen bir ilaçtır. VOMETIN, mide bulantısı ve kusma tedavisinde; antiemetik

VOMETIN Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir hassasiyet durumu daha önce yaşadıysanız; kullanmanız önerilmez.
  2. VOMETIN kullanırken alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkileri olan uyuşukluk hali ve uyku halini arttırmaktadır.
  3. Soğuk algınlığı ilaçları, ağrı kesici ilaçlar, kas gevşeticiler, nöbet ilaçları, depresyon ve anksiyete ilaçları gibi uyku veren ilaçlarla aynı anda VOMETIN’i  kullanmayınız.
  4. Kalp atışlarında düzensizlik veya herhangi bir kalp hastalığı, astım, göz tansiyonu, idrar kesesi problemleri ya da idrar yapmada güçlük, prostat büyümesi, karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığı durumlarından herhangi biri var ise;  VOMETIN’ i kullanmadan önce hekiminizle görüşünüz.  VOMETIN uygulanması sizin için uygun olmayabilir ya da doz ayarlamalarına  ihtiyaç duyulabilir.
  5. Çocuklarda VOMETIN kullanılmamalıdır.
  6. VOMETIN, düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, makine ve araba kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivasyonlarda dikkatli olunuz.
  7. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde VOMETIN’ i hekiminize danışmadan kullanmayınız.

VOMETIN Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. VOMETIN, günde 3 ya da 4 kere 1 ampul

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. VOMETIN kullanırken, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekeminizi bilgilendiriniz.
  2.  Yan etki ; uyuşukluk, hipotansiyon, sersemlik, diyare, görme bulanıklığı, baş ağrısı

İlaç Etken Maddesi: Trimetobenzamid
İlaç Marka İsmi: VOMETIN Ampul
VOMETIN, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Antiemetikler ve Trimetobenzamid şeklinde sınıflandırılmış olup, R06AA10 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz VOMETIN, AKDENİZ İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

VOMETIN için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, VOMETIN ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, VOMETIN dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; VOMETIN kullanım şekli; VOMETIN’in yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi VOMETIN ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

VOMETIN Ampul Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

VOMETIN Ampul’ün kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek

VOMETIN de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz VOMETIN’ i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. VOMETIN’ i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir