VESSRIL ER 75 mg Uzatılmış Salımlı Sert Kapsül

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi Venlafaksin hidroklorür’dür. VESSRIL ER 75 mg Uzatılmış Salımlı Sert Kapsül , beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen antidepresan bir ilaçtır.  Depresyon ve  depresyonla birlikte görülen anksiyete ( endişe,kaygı hali); yaygın anksiyete bozukluğu (genel endişe ve gerginlik hali); majör depresyon tedavisinde, majör depresyonun nüksünün  ve yeni atakların  engellenmesinde; agorafobi (hastanın panik atağının ortaya çıkabileceğini hissettiği yerlerde bulunmaktan korkması) ile birlikte veya agorafobi olmaksızın görülen panik bozukluğu tedavisinde ve sosyal fobi  tedavisinde kullanılır. Kullanımı 18 yaş üstü yetişkinler içindir.

VESSRIL ER 75 mg Uzatılmış Salımlı Sert Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen antidepresan bir ilaçtır.
  3. İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olduğundan özellikle 24  yaş altı kişilerde bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra bir kaç hafta doktor gözetiminde bulunulmalıdır.
  4. Kullanıma başladıktan sonra 4 hafta içerisinde iyileşmeler görülebilir. Eğer 4 hafta sonunda kendinizi iyi hissetmezseniz doktorunuzla görüşmeniz gerekmektedir.
  5. 18 yaş altındaki gençlere  verilmemelidir.
  6. İlacı alırken  alkol kullanmaktan  kaçınınız. Çünkü alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
  7. Bu ilacı bazı  ilaçlarla kullanmak ölümcül sonuçlara neden olabilir. Örneğin MAO inhibitörleri grubundan bir ilaç ile birlikte kesinlikle kullanmamalısınız. Eğer MAO inhibitörleri grubundan bir ilaç kullanacaksanız bu ilacın kullanımını kestikten en az 2 hafta sonra kullanmaya başlamalısınız. İlacı  kullanmadan önce kullandığınız bütün ilaçları doktorunuza söylemeniz tavsiye edilir.
  8. Yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz bu ilacı kesinlikle kullanmayınız.
  9. İlacı güvenli bir şekilde kullandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla kan tahlili yaptırmanız gerekmektedir. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarınızı da kontrol ettirmelisiniz.
  10. Siroz ve diğer karaciğer hastalığı , böbrek hastalığı, yüksek tansiyon,  göz tansiyonu, dar açılı göz tansiyonu,  nöbet geçirmek veya epilepsi ,  herhangi bir kanama ya da pıhtılaşma bozukluğu, yüksek kolesterol, bipolar bozukluk gibi rahatsızlıklardan herhangi birine sahip iseniz  bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz ki duruma göre doz ayarlamaları yapılabilsin.
  11. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi rahatsızlıklarda derhal doktorunuza başvurunuz..
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

VESSRIL ER 75 mg Uzatılmış Salımlı Sert Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemek esnasında veya öğün aralarında alınabilir. Hergün aynı saatte ilacınızı almaya özen gösteriniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni oluşan ya da kötüleşen  yan etkiler ile  kolay kanama ve çürük oluşumu, kaslarda sertleşme, kalp atışlarında düzensizlik, titremeler, mide bulantısı, kusma,halüsinasyon, nöbet,  ishal, iştahsızlık, halsizlik, güçsüzlük gibi yan etkilerde acil yardım için  doktorunuza başvurunuz.

İlaç Etken Maddesi: Venlafaksin hidroklorür

İlaç Marka İsmi:  VESSRIL ER 75 mg Uzatılmış Salımlı Sert Kapsül

VESSRIL-ER-75-mg-Uzatılmış-Salımlı-Sert-Kapsül-İlaç-prospektüsü


VESSRIL-ER-75-mg-Uzatılmış-Salımlı-Sert-Kapsül-İlaç-prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir