ETREXIN Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Eritromisin, İsotretinoin‘dir. ETREXIN Jel, vücutta iltihap oluşumuna sebep olan kimyasalların etkilerini azaltır ve bakterilerin cilt üzerinde yayılmasını engeller. Hafif ve orta şiddetli sivilce (Akne) tedavisinde ve ciltte görülen iltihaplı veya iltihapsız bozuklukların  tedavisinde etkilidir. Komedon (cilt altındaki yağ ile kir tabakasının birleşmesinden oluşan siyah noktalar), püstül (içi irinle dolu kabarcık) ve papüllerle (deride küçük, kenarları iyice belli kabartılar) birlikte görülen Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde kullanılır.

ETREXIN Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ETREXIN, hafif ve orta şiddetli sivilce (Akne) tedavisinde ve ciltte görülen iltihaplı veya iltihapsız bozuklukların  tedavisi için kullanılmaktadır.
  3. Eğer, gül hastalığınız veya akut egzama yada ağız çevresinde  cilt iltihabı durumlarından herhangi biri varsa; kullanmayınız.
  4. Rüzgar yanığı ve güneş yanığı ciltlerde, enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız.
  5. Ağız, burun ve gözünüze temas ettirmeyiniz.
  6. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  7. Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. Cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir ve güneş yanıkları oluşabilir.
  8. İlacın daha sık ve daha çok kullanımı tedaviden iyi sonuç alınmasını sağlamaz ve ciltte kızarıklık, soyulma, kaşıntı gibi yan etkilere sebep olabilir. Böyle bir durumda ilacın kullanımını azaltabilir ya da ilacın kullanımına birkaç gün ara verebilirsiniz.
  9. İlacın tam olarak etkisini göstermesi 6 ila 8 haftayı bulabilir.
  10. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  11. Hamilelik ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanılmamalıdır.

ETREXIN Jel‘in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Tedavi edilecek bölgeyi su ile temizleyip kurutunuz. Daha sonra ilacı  ince bir film tabakası halinde ilgili bölgeye sürünüz.
  3. Günde bir veya iki kez uygulayınız. Uygulamadan sonra ellerinizi yıkayınız.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Tedavi edilen bölgede yanma, kızarıklık ve tahriş yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Eritromisin, İsotretinoin
İlaç Marka İsmi:  ETREXIN Jel

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir