ÜROPAN 5 mg Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Oksibutinin hidroklorür‘dür. ÜROPAN 5 mg Şurup, mesanedeki (idrar kesesindeki ) kasları gevşeterek mesanenin idrar tutma kapasitesini arttırır.  ÜROPAN, aşırı aktif mesane sendromu olan hastalarda normalden daha  sık idrar yapma ihtiyacı, sıkışarak tuvalete gitme, zamanında tuvalete yetişememe  durumunda  idrar kaçırma, idrar sızması ve  gece sık tuvalete gitme gibi şikayetlerin giderilmesinde kullanılmaktadır.

 

ÜROPAN 5 mg Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ÜROPAN, idrar kesesindeki (mesanedeki ) kasları gevşeterek ani kas kasılmalarını azaltmak suretiyle idrara sıkışma, idrar tutamama problemlerinde etkili bir ilaçtır.
  3. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmayınız. Doktorunuzun önerdiği kullanma süresini dikkate alınız.
  4. Kullandığınız bütün ilaçların listesini yanınızda bulundurunuz ve sizi tedavi eden doktorunuza gösteriniz.
  5. Eğer miyastenia gravis adı verilen bir kas hastalığınız varsa veya kalp hastalığınız, kanamanız ya da yüksek göz içi basıncı (glokom), ağır derecede ülseratif kolit hastalığı, mide veya bağırsak sisteminde tıkanıklık veya düzgün çalışmıyorsa ya da mesanede tıkanma (idrara çıkma zorluğu) durumlarından herhangi biri varsa; kullanmayınız.
  6. Eğer böbrek veya  karaciğer hastalığınız varsa ya da yüksek troid, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, düzensiz kalp atışları veya kalp atışlarında artış, prostat büyümesi,  mide fıtığına bağlı hazımsızlık veya  mide yanması ya da ateşiniz varsa ya da 65 yaşından büyükseniz ÜROPAN‘ ı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  7. 5 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  8. ÜROPAN‘ ı  yatak ıslatma sendromu olan çocuklarda kullanmayınız.
  9. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan  kaçınınız.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ÜROPAN 5 mg Şurup‘ un kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Şurup şişesini her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  3.  Yemek öncesi veya yemek sonrası alınabilir.
  4. Erişkinlerde günlük önerilen doz: Günde 2-3 defa 1 er ölçektir. En fazla günlük doz 4 ölçeği aşmamalıdır.
  5. Yaşlılarda günlük önerilen doz : Günde 2 defa 1 er ölçek,
  6. Çocuklarda (5 yaşından büyük) günlük önerilen doz : Günde 2 defa 1 er ölçektir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Ağız kuruluğu, bulantı, kabızlık, karın ağrısı, hazımsızlık, bulanık görme, ışığa karşı aşırı hassasiyet ve yüzde kızarma yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Oksibutinin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:  ÜROPAN 5 mg Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir