SPASMEX 30 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Trospiyum klorür‘dür. SPASMEX 30 mg Film Tablet, idrara çıkma sıklığında artışın gözlendiği aşağıdaki belirtilerin tedavisinde kullanılmaktadır.
• Mesanenin (idrar kesesinin) sebebi belli olmayan idrar kaçırma ve sıkışma ile belirgin fonksiyon bozuklukları;
• Herhangi bir santral sinir sistemi hastalığı sebebiyle;  sıkışarak sık idrara çıkma, işemek için kontrol edilemeyen  sıkışma hissi ve sıkışma hissi ile birlikte kontrol edilemeyen işeme ile belirgin mesane kaslarının kasılı kalması;  durumlarında etki gösterir. İstem dışı çalışan mesane bozukluklarında mesanenin görev yapamamasının sebepleri araştırılmalıdır.  İdrar yollarında nedene yönelik tedavi gerektiren hormonal ve organik nedenlerin bulunmadığından emin olunmalıdır.

 

SPASMEX 30 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. SPASMEX, spazm (kasılma) çözücü bir ilaçtır.
  3. Mesane duvarındaki kaslar ile mesane boynundaki kasların uyumlu çalışmaması halinde, hasta belli zaman aralıklarında sonda ile mesanesini, içinde idrar kalmayacak şekilde boşaltmalıdır. Mesane tamamen boşaltılmamışsa, SPASMEX kullanılmamalıdır.
  4. Eğer diyaliz gerektiren böbrek yetmezliğiniz varsa ya da  miyastenia gravis adı verilen bir kas hastalığınız varsa, düzensiz kalp atışları veya kalp atışlarında artış,  yüksek güz içi basıncı (glokom), ağır derecede ülseratif kolit hastalığı, mide veya bağırsak sisteminde tıkanıklık veya düzgün çalışmıyorsa ya da kalın bağırsağın genleşmesi ve kabızlıkla birlikte ciddi bir hastalık olan toksik megakolon hastası iseniz yada idrara çıkma zorluğu yaşıyorsanız; SPASMEX‘ i kullanmayınız.
  5. Eğer böbrek veya  karaciğer hastalığınız varsa ya da yüksek troid, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, düzensiz kalp atımları veya kalp atımlarında artış, iyi huylu prostat büyümesi,  mide fıtığına bağlı hazımsızlık veya  mide yanması ya da istem dışı sinir sistemi hastalıklarınız var ise SPASMEX‘ i kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  6. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını doktorunuza danışmadan bırakmayınız. Doktorunuzun önerdiği kullanma süresini dikkate alınız.
  7. Kullandığınız bütün ilaçların listesini yanınızda bulundurunuz ve sizi tedavi eden doktorunuza gösteriniz.
  8. Kullanımı görme keskinliğini etkileyebilir ve dikkat eksikliğine neden olabilir. Araç ya da makine kullanmak gibi aktivitelerde dikkatli olunuz.
  9. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan  kaçınınız.
  10. SPASMEX, 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

SPASMEX 30 mg Film Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemekten önce aç karnına almanız önerilir.
  3. 12 yaş üzeri çocuklarda (vücut ağırlığı 40 kg üstü) ve  erişkinlerde günlük önerilen doz: Günde 45 mg dır.  Günlük doz doktorunuz tarafından 30 mg a düşürülebilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Ağız kuruluğu, bulantı, kabızlık, karın ağrısı ve mide-bağırsak rahatsızlıkları yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Trospiyum klorür
İlaç Marka İsmi:  SPASMEX 30 mg Film Tablet

SPASMEX 30 mg Film Tablet kullanma talimatı


SPASMEX 30 mg Film Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir