ULSAZOL 20 mg Enterik Kaplı Tablet

Rabeprazol Sodyum adlı etken maddeyi içinde bulunduran ULSAZOL 20 mg 28 Enterik Kaplı Tablet, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Mide İlaçları, Peptik ülser ve gastro-özofageal reflü ilaçları, Proton pompası inhibitörleri ve rabeprazol şeklinde sınıflandırılmış olup, A02BC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ULSAZOL, GEKEM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

ULSAZOL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ULSAZOL ne ilacıdır; ULSAZOL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, ULSAZOL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ULSAZOL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ULSAZOL Enterik Kaplı Tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ULSAZOL 20 mg Enterik Kaplı Tablet’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ULSAZOL 20 mg Enterik Kaplı Tablet'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ULSAZOL 20 mg Enterik Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgisi

ULSAZOL 20 mg Enterik Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgisi

Rabeprazol, mide asidini azaltıcı etkisiyle; Aktif haldeki iyi huylu duodenum ülseri veya mide ülseri, zollinger-ellison sendromu,  eroziv yemek borusu iltihaplanması ve ülseratif gastro-özofajeal reflü tedavisinde; proton pompası inhibitörü

günlük doz: 1 defa (sabah yemek öncesi) 20 mg – 2 defa 20 mg

Tedaviniz tamamlanmadan da belirtilerinizde iyileşmeler görülebilir. Hekiminiz size reçete ettiği süre boyunca kullanmaya devam ediniz.

Etkileşim: eritromisin, izotretinoin, tazaroten, tretinoin, sülfonamidler, gentamisin ve kas gevşetici ilaçlar.

Kontrendikeleri: etken maddeye alerji, emzirme ve gebelik.

Hamilelikte B kategorisinde; hamileler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: Öksürük, yutak iltihabı, nezle, enfeksiyon, uykusuzluk, baş dönmesi,  halsizlik, vücut ağrısı, sırt ağrısı, bulantı, kusma, mide ağrısı, ishal, bulantı, gaz

ULSAZOL Tablet de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ULSAZOL’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ULSAZOL’ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir