CLOZARYL %1 + %5 Jel

Benzoil peroksit ile Klindamisin etken maddesini içinde bulunduran CLOZARYL %1 + %5 Jel, sırasıyla; Dermatolojikler, Akne İlaçları, Topikal Akne İlaçları, Antiinfektifler ve klindamisin kombinasyonları şeklinde sınıflandırılmış olup, D10AF51 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CLOZARYL Jel, ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

CLOZARYL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CLOZARYL ne ilacıdır; CLOZARYL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, CLOZARYL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CLOZARYL kullanım şekli; CLOZARYL Jel yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CLOZARYL Jel ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CLOZARYL %1 + %5 Jel’e ait Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOZARYL %1 + %5 Jel'e ait Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

CLOZARYL %1 + %5 Jel’in Kısa Ürün Bilgilendirmesi

CLOZARYL %1 + %5 Jel'in Kısa Ürün Bilgilendirmesi

Klindamisin (antibiyotik) ve Benzoil peroksit (sebostatik) etken maddeler; antibakteriyel ve hafif keratolitik özellikleri ile iltihaplı sivilcelerin tedavisinde

CLOZARYL günlük doz: her gün 1 defa (akşam)

Etkileşim: eritromisin, izotretinoin, tazaroten, tretinoin, sülfonamidler, gentamisin ve kas gevşetici ilaçlar.

Kontrendikeleri: kolit öyküsü, alerji hassasiyeti

CLOZARYL hamilelikte C kategorisinde; hamileler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Yan etki: Sürülen yerde kuruluk, kızarma, soyulma, yanma, güneşe karşı duyarlılık

CLOZARYL Jel de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CLOZARYL Jel’ i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. CLOZARYL’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir