TREPAR 1 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Rasajilin’dir. TREPAR 1 mg Tablet, parkinson hastalığının ( yavaş ilerleyici, beyin hücrelerinde kayıp ile seyreden bir beyin hastalığıdır) tedavisinde tek başına veya dopa tedavisine yardımcı olarak kullanılan bir ilaçtır. İnsan beyninde belli bölgelerde dopamin üreten beyin hücreleri bulunur. Dopamin insanların akıcı ve koordine hareketler yapmalarını sağlar. Dopamin üreten beyin hücrelerinin %60 ila %80’i kayba uğradığında yeterli miktarda dopamin üretilemez ve Parkinson hastalığının motor belirtileri ortaya çıkar. TREPAR’ın aktif maddesi Rasajilin, beyinde dopamin düzeyinin artmasını ve sürekli olmasını sağlar. Parkinson hastalığının  tedavisinde kullanılır.

TREPAR 1 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Parkinson hastalığının ( yavaş ilerleyici, beyin hücrelerinde kayıp ile seyreden bir beyin hastalığıdır) tedavisinde tek başına veya dopa tedavisine yardımcı olarak kullanılan bir ilaçtır.
  3. TREPAR kullanırken kesinlikle alkol almayınız. İlacın alkol ile birlikte kullanımı ilacın yan etkilerini daha da artırmaktadır.
  4. Eğer MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu ilacın kullanımını bıraktıktan sonra ise, MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanacaksanız yine 14 gün beklemelisiniz.
  5. Eğer  ciddi karaciğer sorununuz varsa TREPAR tablet kullanmadan önce hekiminize mutlaka söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun bulunmayabilir.
  6. Ciddi kalp sorunlarınız varsa veya antidepresan kullanıyorsanız ya da şizofreni gibi ciddi psikiyatrik sorunlarınız varsa, TREPAR tablet kullanmadan önce hekiminize durumunuzu anlatınız. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. TREPAR tableti, fluoksetin veya fluvoksamin içeren ilaçlarla birlikte veya efedrin ve psödoefedrin içeren soğuk algınlığı ilaçları, siprofloksasin içeren antibiyotik ilaçlar,  dekstrometorfan içeren öksürük kesici ilaçlarla beraber kullanmayınız.
  8. Tedaviye başlamak için, fluoksetin tedavisini kestikten sonra en az 5 hafta beklemeniz  gerekmektedir. Fluoksetin veya fluvoksamin ile tedaviye başlamak için ise TREPAR tedavisini kestikten sonra ise en az 14 gün beklemelisiniz.
  9. İlacın kullanımıyla özellikle tedaviye yeni başlandığında, kan basıncında düşüş olabileceğinden, tedavi sırasında hastanın kan basıncı izlenmelidir.
  10. İlacı 18 yaş altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  11. TREPAR düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Tedavi süresince  araç ve makine kullanmak gibi dikkat gerektiren işlerden uzak durunuz.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan bu ilaç kullanılmamalıdır. Hamilelik döneminde hekiminiz ilacın yarar/zarar durumunu değerlendirip, bu ilacı kullanıp kullanmayacağınıza karar verecektir. Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

TREPAR 1 mg Tablet’in  Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. TREPAR, tercihen aç veya tok karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, mide şikayetleri, karın ağrısı, hazımsızlık, uykulu hissetme hali, sersemlik, baş dönmesi, göğüs ağrısı, eklem ağrısı, genel olarak kendini iyi hissetmeme, kilo kaybı,  halüsinasyon, hipotansiyon ve deri döküntüleri  gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etken Maddesi: Rasajilin
İlaç Marka İsmi: TREPAR 1 mg Tablet
TREPAR sırasıyla; Sinir Sistemi, Parkinson İlaçları, Dopaminerjikler, Monoamin oksidaz B inhibitörleri ve rasajilin şeklinde sınıflandırılmış olup, N04BD02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz TREPAR, BİOFARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

TREPAR 1 mg Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

TREPAR 1 mg Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

TREPAR 1 mg Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

TREPAR 1 mg Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir