TRANSAMINE 500 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Traneksamik asit‘ dir. TRANSAMINE 500 mg Film Tablet, damar içindeki kanın pıhtılaşmasını kolaylaştıran, uzun süreli kanamaları engelleyen bir ilaçtır. Özellikle, ameliyat sonrası iç yaralarda oluşan kanamaları durdurmada, burun kanamalarında, nedeni henüz belirlenmemiş iç kanamalarda ve anemi hastalığının tedavisinde kullanılır. TRANSAMINE, ameliyatlarda (jinekolojik, ürolojik, genel cerrahi) gelişen şiddetli kanamalar; mide ve on iki parmak bağırsağındaki kanamalarda tedaviye ek olarak; Primer menoraji, rahim-içi araç (RİA) uygulaması veya gebelikte görülen kanamalar; kalıtsal anjiyonörotik ödem rahatsızlığı; gözün ön kısmının içinde kan toplanması (hifema);  kalıtsal hemofili rahatsızlığı; fibrin eritici sistem aktivitesinin hakim olduğu yaygın damar içi pıhtılaşma durumu; karaciğer sirozu ve kanserlerinde görülen kanamalar; akciğer hasarına bağlı yoğun kanamalarda kullanılmaktadır.

 

TRANSAMINE 500 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TRANSAMINE, damar içindeki kanın pıhtılaşmasını kolaylaştıran, uzun süreli kanamaları engelleyen bir ilaçtır. Özellikle, ameliyat sonrası iç yaralarda oluşan kanamaları durdurmada, burun kanamalarında, nedeni henüz belirlenmemiş iç kanamalarda ve anemi hastalığının tedavisinde kullanılır.
  3. Eğer, bacaklarınızda veya akciğerinizde pıhtı gelişimine bağlı bir sorun yaşadıysanız ya da  şiddetli böbrek yetmezliğiniz veya pıhtılaşma sisteminin hakim olduğu yaygın damar içi pıhtılaşma bozukluğunuz varsa ya da geçmişte nöbet geçirdiyseniz bu ilacın kullanımı sizin için uygun değildir.
  4. Kafa içi kanamalarında ve sonradan gelişen renk görme bozukluğu olan hastalarda kullanılmamalıdır.
  5. Eğer böbrek rahatsızlığınız veya yaygın damar içi pıhtılaşmanız varsa ya da  kontrol altına alınmamış kanamanız varsa veya doğum kontrol hapı kullanıyorsanız ya da idrarınızdan kan geliyorsa TRANSAMINE  kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  6. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın yan etkilerini daha da arttırabilir.
  7. İlacın kullanımıyla göz damarlarınızda meydana gelen tıkanmaya bağlı görme kaybı ve renkli görmede bozulma gelişebilir.
  8. Tedaviniz uzun süreli ise, doktorunuz düzenli olarak göz tetkikleri ve karaciğer fonksiyon testleri yaptırmanızı isteyecektir.
  9. Hamilelik  ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan  kullanmayınız.

 

TRANSAMINE 500 mg Film Tablet ‘in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozu bir miktar su ile birlikte alınır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Bulantı, kusma, ishal, görme bozukluğu, hipotansiyon ve baş dönmesi çok seyrek görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Traneksamik asit
İlaç Marka İsmi: TRANSAMINE 500 mg Film Tablet

TRANSAMINE 500 mg Film Tablet kullanma talimatı


TRANSAMINE 500 mg Film Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir