ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Asemetazin‘dir. ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan, iltihap giderici, ateş düşürücü ve ağrı kesici bir ilaçtır. ACETUDIL FORT, yapı-işlev bozukluğuna yol açan eklem hastalıklarında görülen iltihabi durumlar, kronik romatoid artrit, kronik psöriatik artrit, ankilozan spondilit, gut artriti  krizleri, tendinit, bursit, tenosinovit gibi eklem, kas ve tendonlarda görülen iltihabi hastalıklar ile yüzeyel toplardamarların ve diğer damarların iltihabi rahatsızlıklarının  (tromboflebit, vaskülit ) tedavisinde ve bel ağrısı (lumbago), siyatik ağrısı, ameliyat sonrası görülen şişlik ve ağrıların giderilmesinde kullanılmaktadır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Kronik psöriatik artrit : Sedef hastalığı ve eklem iltihaplanmasının bir arada görüldüğü iltihabi eklem hastalığı.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Gut krizi: Zaman zaman ani şekilde ortaya çıkan, genellikle  ayak baş parmağındaki
iltihapla kendini gösteren, eklemler üzerinde ileri derecede ağrıya, duyarlılığa,
kızarıklığa ve şişkinliğe sebep olan eklem iltihabı.)

ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ACETUDIL FORT, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan, iltihap giderici, ateş düşürücü ve ağrı kesici bir ilaçtır.
  3. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya  mide-bağırsak kanaması, şiddetli karaciğer  veya böbrek yetmezliği, şiddetli kalp yetmezliği durumlarından birine sahipseniz ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa; bu ilacı kullanmayınız.;
  4. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi veya felç,  konjestif kalp yetmezliği, kanama ve pıhtılaşma bozukluğu veya kan sulandırıcı hap kullanıyorsanız, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması öykünüz varsa,  yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip, parkinson hastalığı, epilepsi veya psikiyatrik bozukluğunuz varsa, karaciğer  veya böbrek rahatsızlığı varsa; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  5. ACETUDIL FORT, büyük ameliyatların hemen sonrasında veya her türlü ameliyat öncesinde kullanılmamalıdır.
  6. 65 yaşın üzerindeyseniz veya vücudunuzu zayıf düşüren bir rahatsızlığınız varsa; doktorunuza danışmadan ACETUDIL FORT kullanmamalısınız.
  7. Eğer kalp krizi ve felç gibi durumlardan korunmak üzere aspirin veya çeşitlerini kullanıyorsanız; ACETUDIL kullanmaktan kaçınınız.
  8. Kullanımı yorgunluk ve sersemliğe yol açabileceğinden, makine veya araç kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  9. Tedaviniz sırasında alkol kullanmayınız. Alkol mide kanaması riskini artırmaktadır.
  10. •18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  11. Hamilelik döneminin son 3 ayında ve emzirme döneminde kullanmayınız.

 

ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ACETUDIL FORT’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Midede yol açabileceği tahrişi azaltabilmek amacıyla yemekten sonra tok karnına almanız önerilir.
  3. Günlük önerilen doz: hastalığın şiddetine bağlı olarak günde 1 ila 3 kez 1 er kapsül alınır. Eğer günde 3 kapsülden fazla almanız gerekiyorsa; 7 günden fazla kullanmayınız.
  4. Akut gut krizi için kullanıyorsanız, günlük önerilen doz şikayetleriniz kayboluncaya kadar günde 3 (6 saat ara ile) kapsüldür.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. ACETUDIL Fort kullanımının ardından karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi ilaca karşı alerjiyi ifade eden sıkıntılardan biriyle karşılaşırsanız; acilen bir sağlık kurumuna gidiniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık, gaz, ishal, baş ağrısı, sersemlik, bitkinlik, uyku hali, sinirlilik, döküntü, kaşıntı ve karaciğer enzimlerinde artış ACETUDIL FORT’un yaygın olarak görülebilecek yan etkileridir,

İlaç Etken Maddesi: Asemetazin
İlaç Marka İsmi: ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül

Ruhsat sahibi: Santa Farma İlaç Sanayii A.Ş.
Okmeydanı, Boruçiçeği Sokak, No: 16 34382 Şişli-İSTANBUL
Tel: (+90 212) 220 64 00
Fax: (+90 212) 222 57 59
Üretim yeri : Santa Farma İlaç Sanayii A.Ş.
GEBKİM 41455 Dilovası – Kocaeli
Tel: (+90 262) 674 23 00
Faks: (+90 262) 674 23 21

ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül kullanma talimatı


ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül kullanma talimatı

ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül kısa ürün bilgisi


ACETUDIL 60 mg FORT Kapsül kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir