TRANKO-BUSKAS Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Hiyosin-N-butilbromür, Medazepam‘ dır. TRANKO-BUSKAS Tablet, kaslarda gevşeme sağlayan ve kaygı halini gideren bir ilaçtır. Kaygının sebep olduğu sıkıntılı ruh halinin iyileştirilmesinde, kaygı ataklarının önlenmesinde; menopozun vermiş olduğu stres, sinirli haller ve bunaltıların hafifletilmesinde; sinirsel sebeplerden dolayı midede kasılma, hazımsızlık, ekşimenin giderilmesinde; gastrit veya mide ülserine bağlı midede ve bağırsakta görülen kas kasılmalarının düzeltilmesinde kullanılır. Aynı zamanda doğum anında oluşan yumuşak dokudaki kas kasılmaları, adet dönemindeki kasılmalar ve sancılarda da kullanılabilir.

 

TRANKO-BUSKAS Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TRANKO-BUSKAS, kaygı ataklarının önlenmesinde ve kaslardaki kasılmaların düzeltilmesinde kullanılır.
  3. Terlemeyi azaltıcı etkisinden dolayı, ateşli hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
  4. Bu ilacın kullanımı, tedavi edilmemiş göz tansiyonu olan hastalarda, göz içi basıncının yükselmesine sebep olabilir. Bunun için bu ilacı kullandıktan sonra gözlerinizde ağrı veya görmede zorluk gelişirse acilen bir göz doktoruna başvurunuz.
  5. İlacın kullanımı, sindirim ve boşaltım sisteminde yavaşlamaya sebep olduğu için bağırsak enfeksiyonunuz varsa dikkatli olunuz.
  6. Terlemeyi azaltıcı etkisinden dolayı, ateşli hastalarda bu etkinin dikkate alınması gerekmektedir.
  7. Eğer karaciğer veya böbreklerde herhangi bir problem, alkole veya hepatite bağlı karaciğer fonksiyon bozukluğu,  koroner yetmezlik, tedavi edilmemiş dar açılı göz tansiyonu, hipertiroidizm, kronik alkol tüketimi,  idrar yapma zorluğuna yol açan prostat büyümesi, idrar kesesinde boşaltım bozuklukları, mide çıkışında darlık, sindirim sisteminde mekanik darlık gibi rahatsızlıklarınız  var ise bu ilacı kullanmadan önce  durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da  ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ihtiyaç duyabilirsiniz.
  8. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Çünkü ilaçla birlikte alkol kullanımı ilacın yan etkilerini daha da arttırabilir.
  9. Bu ilacın bağımlılık yapıcı özelliği vardır. Uzun süre kullanmayınız.
  10. Bu ilaç düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Eğer araç veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerde bulunacaksanız , dikkatli olmanız gerekmektedir.
  11. Hamilelik  ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan  bu ilacı kullanmayınız. Hamilelik döneminde kullanıldığında doğmamış bebek etkilenir ve doğum sonrası bebekte yoksunluk belirtileri görülebilir. Emzirme döneminde emzirilen bebeğe zarar verebilir.

 TRANKO-BUSKAS Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. İlacın her bir tabletini bir bardak dolusu suyla birlikte ve etkisini daha kısa sürede göstermesi için bu ilacı aç karnına içiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Görme zayıflığı, idrar yapma zorluğu, kol ve bacaklarda cilt döküntüsü ilacın yan etkisi olarak görülebilir. Ancak bu yan etkilerde ilacı kullanmaya devam edip doktorunuzla görüşünüz.

 

İlaç Etken Maddesi:  Hiyosin-N-butilbromür, Medazepam
İlaç Marka İsmi: TRANKO-BUSKAS Tablet

TRANKO-BUSKAS Tablet kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir