AKNESILEX Merhem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Tetrasiklin hidroklorür‘ dür. AKNESILEX Merhem, bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarına karşı etki gösteren bir antibiyotiktir. Bakterilerin, cilt üzerinde gelişip çoğalmalarını engeller. Oluşmuş (cerahatlı) veya yeni oluşmaya başlamış kırmızı-pembe kabarcıklarla belirgin sivilcelerin içine nüfuz eder ve iltihabı kurutur. AKNESILEX, sivilce (akne) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ciltteki yağ ve kirin sebep olduğu kıl kökü çevresinde yaşayan bakterilerin aktivitesi sonucu oluşan cerahatlı (içi irinle dolu) genellikle buluğ çağındaki gençlerde görülen sivilceler, yüzde alın bölgesinde, yanaklar, alna veya  enseye yakın saç diplerinde, erkeklerde sakal bölgesinde, kalça bölgesi, sırt bölgesinde, omuzlarda ve genital bölgede görülen iltihaplı sivilcelerin giderilmesini sağlar. Aynı zamanda iltihapsız sivilcelerde büyümeyi durdurur, yeni sivilcelerin oluşumunu önler.

AKNESILEX Merhem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. AKNESILEX, sivilcelerin kurutulmasında etki gösteren antibiyotik bir merhemdir.
  3. İlacı kullanmaya başladıktan sonra faydalarını hemen görmeseniz bile kullanmaya devam ediniz. Çünkü  iyileşme belirtileri 3-4  haftayı bulabilir.
  4. AKNESILEX, fondöteni andıran yapısı sebebiyle, sivilceli bölgeye sürüldüğünde, sivilcelerin üzerini kapatır, böylece  sivilcelerin varlığı dışarıdan farkedilmez.
  5. Tedaviden iyi sonuç alabilmek için yüzünüzün temiz olmasına, bilhassa kozmetik ürünler kullanmamaya dikkat ediniz. Kozmetik ürünler deride bakteri oluşumuna ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olur.
  6. Yüzdeki siyah noktalar çıkartılarak temizlenebilir ancak cerahatlı sivilcelerin yaraya dönüşmemesi için kesinlikle sıkılmamalıdır.
  7. Düzenli olarak kullandığınız halde, sivilcelerinizde kuruma belirtileri görülmüyorsa, hatta daha da kötüleşiyorsa, AKNESILEX‘in  kullanımını keserek; alternatif tedaviler için bir cildiye hekimine müracaat ediniz.
  8. İlacı ağzınıza, dudaklarınıza, burnunuz içine, gözünüze ve akıntılı yaralara temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  9. İlacın kullanımı ciltte sarı lekelere sebep olabilir. Bu lekeleri sabunlu su ile yıkayıp kolayca çıkarabilirsiniz.
  10. Kremi sürdükten sonra mümkün olduğunca güneşe çıkmayınız, çıkmanız halinde güneşten koruyucu giysiler giyiniz. Güneş ışınlarına maruz kalırsanız cildinizde siyahlaşmalar meydana gelebilir.
  11. Tedavi sırasında tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  12. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza sormadan kullanmayınız.

 

AKNESILEX Merhem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacı uygulayacağız sivilceli bölgeyi yıkayıp, iyice kurulayınız. Kremi sivilceli cilt bölgesini tamamen kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde sürünüz ve hafif hareketlerle ovuşturarak cildinize yedirilmesini sağlayınız.
  3. Günde azami 2 veya 3 defa sürülebilir.
  4. Bu ilacı yüzünüzdeki sivilceler için kullanıyorsanız, sabahleyin  ve akşamları yüzünüzü yıkadıktan sonra, iyice kurulayıp öyle sürünüz. 2 hafta boyunca sabah ve akşam olmak üzere her gün hiç aksatmadan AKNESILEX Merhemi sürmeye özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize başvurmalısınız.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen hiçbir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Tetrasiklin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: AKNESILEX Merhem

AKNESILEX Merhem kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir