THİNCAL 120 mg kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Orlistatdır. THİNCAL 120 mg kapsül etkisini, sindirim sistemindeki enzimlere bağlanarak, bu enzimlerin öğün süresince alınan yağların yaklaşık üçte birini sindirmesini engelleyerek göstermektedir. Sindirilmeyen yağ emilemez ve vücut tarafından dışarı atılır. THİNCAL kapsül, öğünlerde alınan yağların yaklaşık üçte ikisinin sindirilmesini engelleyici özelliği ile obezite tedavisinde düşük kalorili bir diyet eşliğinde kullanılır.

 

THİNCAL 120 mg kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Formülü: Her 1 kapsülde Orlistat (120 mg) etken madde bulunur. Diğer bileşenler ise; Sodyum lauril sülfat, Sodyum nişasta  glikolat,     Mikrokristalin sellüloz, talk  ve Povidon K-30’dur. Kapsülü Titanyum dioksit, İndigo karmin ve sığır jelatininden oluşmaktadır.  42 adet ve 84 adet blisterlerde kullanıma sunulmuştur.
  2. Etken maddeye ya da yukarıdaki bileşenlere karşı bir alerjiniz varsa bu  ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. Gebelikte, laktasyonda ve 12 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  4. Etkileşimi: levotiroksin, lityum, antipsikotikler, antidepresanlar, benzodiyazepinler, akarboz, varfarin, siklosporin , iyot tuzları, levotiroksin, oral antikoagülanlar ve oralkontraseptifler,
  5. Alınan besinlerin sindirim kanalından yeterli derecede emilememesi durumu söz konusuysa;  bu ilaç kullanılmamalıdır.
  6. Böbrek hastalarında böbrek taşı oluşma riski sebebiyle; ilaca başlamadan önce hekime böbrek problemleriniz olup olmadığını söyleyiniz.
  7. İlaçtan en iyi sonucu almanız için ana yemek öğünleri dışında çikolata, bisküvi veya hamur işi gibi yağlı besinlerden uzak durunuz.
  8. Meyve, sebze yönünden zengin, iyi dengelenmiş, kalori kontrollü ve kalorinin ortalama %30’unu yağlardan alan bir diyet eşliğinde kullanılmalıdır.  Günlük alacağınız yağ, karbonhidrat ve protein üç ana öğüne (sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği) dağıtılmalıdır ve ana öğünlerde 1’er  adet kullanılmalıdır.
  9. Bu ilaç etkisini yalnızca diyetteki yağlarla beraber alındığında göstermektedir. Bundan dolayı ana öğünü atladığınızda veya içinde yağ bulunmayan bir öğün yediğinizde; yemediğiniz ya da yağsız yediğiniz bu öğün için THİNCAL kullanmayınız.
  10. Bu ilaçla 12 haftalık bir tedaviden sonra; ilaca başlarken tartıldığınız kilonuzun en az % 5’ini verememişseniz; hekiminiz THİNCAL kullanmanızı durdurabilir.

 

THİNCAL 120 mg kapsül ‘ün Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Her ne sebeple olursa olsun ilacınızı tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedavinin değiştirmesine gerek duyabilir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu suyla beraber içiniz.
  3. Günlük tavsiye edilen doz miktarı: Günde 3 defa (sabah, öğlen ve akşam) 1’er kapsül şeklinde kullanılması önerilir. Tercihen yemek yemeden hemen önce, yemek esnasında ya da yemek sonrası 1 saat  içerisinde kullanılabilir.
  4. Bu ilacı 25°C altındaki oda sıcaklığında, nemden ve ışıktan korumak için orijinal ambalajında saklayınız

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Soluk alıp vermede zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, ağız içi ve dilde, boğazda şişme durumunda vakit kaybetmeden hekiminizi bilgilendirmelisiniz.
  2. Yan etki olarak:  Yağlı ve sulu dışkılama, gaz çıkarma esnasında dışkı sızması, tuvalet ihtiyacının artması,  karın bölgesinde şişkinlik ve ağrı, kan şekerinin düşmesi, baş ağrısı, grip veya üst solunum yollarında enfeksiyon görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Orlistat
İlaç Marka İsmi: THİNCAL 120 mg kapsül
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında THİNCAL , sırasıyla; SİNDİRİM SİSTEMİ VE METABOLİZMA, OBESİTE TEDAVİSİ (DİYET ÜRÜNLERİ HARİÇ), Periferik etkili obesite ilaçları, orlistat olarak sınıflandırılmış şekilde ve A08AB01 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz THİNCAL 120 mg kapsül’ün üretimini yapan KOÇAK FARMA İlaç Sanayi ‘dir. Ruhsatı da aynı şirkete aittir.
— THİNCAL  Kapsül endikasyonu, ne ilacı; ilacın uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları; kullanımı ile ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler; öneriler, uygulama biçimi, doz bilgileri ile ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde KOÇAK FARMA İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
THİNCAL 120 mg kapsül’e ait prospektüs, kullanım talimatı
THİNCAL 120 mg kapsül'e ait prospektüs, kullanım talimatı

THİNCAL 120 mg’a ait pdf belgesi (kısa ürün bilgileri)
THİNCAL 120 mg kapsül'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgileri)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir