S-NOR 2,5 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Amlodipin besilat’tır. S-NOR 2,5 mg Tablet, kan damarlarını daraltarak kan basıncının yükselmesine sebep olan ‘‘anjiyotensin II’’ isimli maddenin  kan damarlarını daraltmasını önler. Kan damarlarını genişletici etkisiyle kan dolaşımını kolaylaştırır ve böylece kan basıncı düşer. S-NOR, yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon- hipertansiyon)  ve anjina (göğüs ağrısı) tedavisinde kullanılmaktadır.

•Anjina : Kalp kasının bir kısmına yeterli kan gitmediğinde oluşan göğüste ağrı veya baskı hissidir. Bazen bu ağrı kollarda, omuzlarda, boyunda, çenede veya sırtta da hissedilebilir.

S-NOR 2,5 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. S-NOR, yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon- hipertansiyon)  ve anjina (göğüs ağrısı) tedavisinde kullanılmaktadır.
  3. Tedaviye başlamadan önce hekiminize, kullandığınız diğer kalp ve tansiyon ilaçlarınızı söyleyiniz.
  4. Eğer şiddetli düşük kan basıncınız (hipotansiyon) varsa veya Aort kalp kapakçığınızda daralma ya da kardiyojenik şok veya kalp yetmezliğiniz varsa; kullanmayınız.
  5. Eğer karaciğer yetmezliğiniz veya kalp yetmezliğiniz varsa ya da yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz,  şiddetli şekilde kan basıncı yükselmesi durumu varsa  veya yaşlı iseniz; kullanmadan önce hekiminize durumunuz hakkında bilgilendiriniz.
  6. Eğer, bu ilacı yüksek tansiyon için kullanıyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile ilacın kullanımını hekiminize danışmadan bırakmayınız ve doz atlaması yapmayınız. İlacın kullanımını aniden durdurmak durumunuzu kötüleştirebilir.
  7. Tedaviniz sırasında ilacın kullanımının üzerinizde etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz.
  8. Düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. İlacınız tamamen bitmeden hekiminize tekrar  reçete ettirmelisiniz.
  9. Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol  tansiyonunuzu (kan basıncını) daha da düşürebilir ve  ilacın olası yan etkilerini artırır.
  10. İlacı kullanan kişiler greyfurt veya greyfurt suyu tüketmemelidir.
  11. •6 ila 17 yaş arası çocuk ve ergenlerde yüksek tansiyon tedavisinde kullanılabilir.
  12. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız hekiminize danışmadan kullanmayınız. Eğer ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal hekiminize durumu bildirmelisiniz. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Eğer bebek emziriyor sanız hekiminiz bilgilendiriniz.

 

S-NOR 2,5 mg Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Her ne sebeple olursa olsun ilacınızı tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedavinin değiştirmesine gerek duyabilir.
  2. İlacınızın her bir dozunu  yemekten önce ya da yemek yedikten sonra alabilirsiniz ancak her gün günün aynı saatlerde kullanmaya dikkat ediniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, uyku basması (özellikle tedavinin başlangıcında), çarpıntı, cilt kızarması, karın ağrısı, bulantı, ayak bileklerinin şişmesi (ödem), yorgunluk  yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Amlodipin besilat
İlaç Marka İsmi: S-NOR 2,5 mg Tablet
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında S-NOR, sırasıyla;  KALP DAMAR SİSTEMİ,  KALSİYUM KANAL BLOKERLERİ, SELEKTİF VASKÜLER KALSİYUM KANAL BLOKERLERİ, Dihidropiridin türevleri ve amlodipin olarak sınıflandırılmış şekilde, C08CA01 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz S-NOR 2,5 mg Tablet’in üretimini yapan CELTİS İlaç Sanayi’dir. Ruhsatı da aynı şirkete aittir.
— S-NOR 2,5 mg Tablet endikasyonu, ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları; ilacın yan (istenmeyen) etkilerinde yapılması gerekenler; tavsiyeler, uygulama biçimi, doz bilgileri ile ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde CELTİS İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
S-NOR 2,5 mg Tablet’in ilaç prospektüsü, kullanım talimatı
S-NOR 2,5 mg Tablet ilaç prospektüsü, kullanım talimatı

S-NOR 2,5 mg Tablet’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgileri)
S-NOR 2,5 mg Tablet'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgileri)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir