TAZARED % 0,1 Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tazaroten‘ dir. TAZARED jel, sedef hastalığının en yaygın türü olan derinin belli bölgelerini kaplayan kırmızı renkte plak şeklinde yamalarla belirgin Plak sedef hastalığında kullanılan ve ayrıca çoğunlukla ergenlik çağındaki çocukların yüzünde ortaya çıkan ancak şiddetli olmayan aknelerde (sivilcede) de kullanılabilen topikal bir ilaçtır.

 

TAZARED % 0,1 Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TAZARED, eksfolyatif (pullanma) tipi sedef, eritrodermik (yaygın kızarıklık kepeklenme) sedef ve püstüler (su toplayan) sedefte kullanılması önerilmemektedir
  3. Derinin birbirine sürtünen bölgelerine, koltuk altı, kasıklar gibi nemli tüylü bölgelere, kıvrımlı yerlere, yüze ve saçlı deriye uygulanmamalıdır.
  4. Rüzgar yanığı ve güneş yanığı ciltlerde, enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız.
  5. Plak Tipi Sedef hastalığı tedavisinde 18 yaşın altındaki çocuklar ve ergenlerde; Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.
  6. Sadece etkilenen bölgeye sürünüz. Sağlıklı, egzamalı ve iltihaplı deriye uygulanması tahrişe (kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanmaya) sebep olur.
  7. Gözünüze veya ağzınıza değmemesine dikkat ediniz.  Yanlışlıkla değmesi halinde bol su ile yıkayınız.
  8. Deri üzerinde kurutucu etkisi olan dezenfektanlar, şampuan ve sabunlar ile birlikte kullanmayınız. Eğer bu ürünlerden herhangi birini kullanıyorsanız, jeli  uygulamadan önce ve  sonra 1 saat beklemeniz önerilir.
  9. Tedaviniz sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, şampuanlar, saç boyası ve tüy dökücüler kullanmaktan kaçınınız.
  10. Bu ilacı kullanırken güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. Cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir. Tedaviniz boyunca en az 15 SPF’ li güneş koruyucu krem ve koruyucu giysiler kullanınız.
  11. Deride çok fazla kuruluk veya tahriş olması durumlarında jeli kullanmadan en az bir saat önce, toleransı arttırmak amacıyla etkilenen deri bölgelerine etkisiz yağlı bir merhem uygulanması ve  sedef plakları etrafındaki sağlıklı deriye çinko merhem uygulanması önerilir.
  12. Hamilelik dönemindeyseniz; bu ilacı kullanmayınız. Anne karnındaki bebeğe zarar verebilir.  İlacı kullanırken hamilelik gerçekleşmemesi için uygun doğum kontrol metodlarıyla korununuz. kullanılmalıdır.  Emzirme döneminde bu ilacı hekime danışmadan kullanmayınız.

TAZARED % 0,1 Jel‘ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Plak sedef hastalığı tedavisinde TAZARED : Banyodan sonra vücudunuzu kurulayınız. İlacı sadece sedefli bölgeye
  3. akşamleyin günde 1 defa sürünüz. Bu ilaçla tedavi 12 ay boyunca sürdürülebilir.
  4. Şiddetli olmayan akne vulgaris (sivilce) tedavisinde TAZARED : Yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra ilacı sadece sivilce üzerine sürünüz. Akşamleyin günde 1 defa kullanılır. Tedavi 12 hafta boyunca sürdürülebilir.
  5. İlacı sürerken hastalıklı bölge dışına taşmamasına itina gösteriniz. Günde 1 defadan fazla kullanmayınız. İlacın daha sık kullanımı daha çabuk veya daha iyi sonuçlar sağlamayacaktır.
  6.  İlacı sürdükten sonra ilacın gözünüze veya ağzınıza temasını engellemek için ellerinizi yıkayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. TAZARED Jelin en yaygın görülen yan etkileri: Tedavi edilen bölgede kuruluk, yanma, kızarma, kaşıntı ve tahriş görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Tazaroten
İlaç Marka İsmi: TAZARED % 0,1 Jel
İlaç ATC Kodlaması: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında TAZARED , sırasıyla; DERMATOLOJİKLER, TOPİKAL ANTİPSÖRİATİKLER, Topikal Kullanılan Diğer Antipsoriyatikler, tazaroten  olarak sınıflandırılmış şekilde ve D05AX05 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz TAZARED % 0,1 Jel’in üretimini yapan Merkez Laboratuarı İlaç Sanayi ‘dir. İlaç Ruhsatı da Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Şti.’ne  aittir.
— TAZARED endikasyonu, ne ilacı;
—TAZARED uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—TAZARED kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—TAZARED kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Drogsan İlaçları’nın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
TAZARED % 0,1 Jel’e ait prospektüs, kullanma talimatı
TAZARED % 0,1 Jel'e ait prospektüs, kullanma talimatı

TAZARED % 0,1 Jel’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
TAZARED % 0,1 Jel'e ait pdf belgesi kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir