EMETOL 200 mg Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Trimetobenzamid hidroklorür’ dür. EMETOL 200 mg Kaplı Tablet, beyindeki mide bulantısı ve kusmayı uyaran kimyasalı engelleyerek mide bulantısı ve kusmayı önleyen bir ilaçtır.

 

EMETOL 200 mg Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Bu ilacı hekiminiz söylemedikçe çocuklara, özellikle de çocuk aşırı kusuyorsa ve ateşi var ise; vermeyiniz. Böyle bir durumda hemen bir sağlık kurumuna götürünüz
  3. Kalp atışlarında düzensizlik veya herhangi bir kalp hastalığı, nöbet hastalığı, astım, göz tansiyonu, bağırsak tıkanıklığı,  idrar kesesi problemleri ya da idrar yapmada güçlük, prostat büyümesi, karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığı durumlarından herhangi biri var ise bu ilacı kullanmadan önce hekiminize rahatsızlıklarınızı söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı size uygun olmayabilir ya da doktorunuz doz ayarlamalarına  ihtiyaç duyabilir.
  4. Bu ilacı alırken alkol kullanmayınız, ayrıca ilacın üzerinizde oluşturabileceği uyuşukluk ihtimaline karşı araba, elektrikli alet kullanmak gibi özel dikkat isteyen aktivitelerden uzak durunuz.
  5. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde bu ilacı hekime danışmadan kullanmayınız.
  6. Etkileşimi: Oral yolla kullanılan atikoagülanlar (kanda pıhtılaşma önleyici ilaçlar), Atropin, MOI intibötörleri, tristik (depresyonda kullanılır) ve  antibiyotik(Aminoglikozidler).

 

EMETOL 200 mg Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden gelişigüzel ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz EMATOL ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak suyla beraber alınız. EMATOL  aç veya tok karnına kullanılabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , ağız içi ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Sarılık, istem dışı kasılmalar, kontrol edilemez şekilde titreme,  gibi yan etkilerde ilacın alımını kesip,  hekiminize durumu bildiriniz.
  3. Baş ağrısı, tansiyonda düşme, görme zayıflığı, kaslarda kramp, ciltte kızarıklık, diyare, baş dönmesi ve uyuşukluk ilacın yaygın görülen yan etkisidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Trimetobenzamid
İlaç Marka İsmi: EMETOL 200 mg Kaplı Tablet (20 tablet)
İlaç ATC Kodlaması: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında EMETOL, sırasıyla; SİNDİRİM SİSTEMİ VE METABOLİZMA, BULANTI VE KUSMADA KULLANILAN İLAÇLAR, Diğer antiemetikler, trimetobenzamid olarak sınıflandırılmış şekilde ve A04AD ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz EMETOL 200 mg Kaplı Tablet’in üretimini yapan Soylu İlaç Sanayi ‘dir. İlaç Ruhsatı aynı firmaya aittir.
— EMETOL endikasyonu, ne ilacı;
—EMETOL uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—EMETOL kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—EMETOL kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Soylu İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
EMETOL 200 mg Kaplı Tablet’in kullanma talimatı, prospektüsü
EMETOL 200 mg Kaplı Tablet'in kullanma talimatı, prospektüsü

EMETOL 200 mg Kaplı Tablet’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
EMETOL 200 mg Kaplı Tablet'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir